Transportfiets uit de Maashaven

Gered van de sloop, gevonden tijdens een Illegale duik in de Maashaven in Rotterdam, een frame van een Batavus transportfiets met achterwiel.
Framenummer 180619, Torpedo naaf zonder jaartal. Wel de letter A staat er in.
Kan iemand wellicht iets vertellen over jaartal/bouwjaar?

Bedankt! Wim de Kwant.

4 gedachten aan “Transportfiets uit de Maashaven”

  1. Hoi Wim,
    Herbert Kuner heeft een stukje over achternaven op zijn site gezet. Als je “fiets dateren” koekelt kom je op zijn site.
    Ik meen te weten dat ze in 1982 geen transportfietsen meer maakten dus ik ga er van uit dat ie van 1958 is of het moet zo zijn dat de A op jouw naaf aan de rechterkant van het logo staat maar dan moet er op de zelfde hoogte links een getal staan. Dat is dan het jaartal.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

  2. Goedendag heb even gekeken voor u in boekje van het clubblad vd oude fiets ik citeer daaruit een stukje: Na de oorlog hanteerde Batavus framenummers van vier of vijf cijfers, zonder duidelijk systeem. Vanaf midden jaren vijftig ging Batavus twee nummerseries hanteren een oplopende reeks voor de toerfietsen (wiel maat 28 x 1 1/2), die ongeveer van nummer 100.000 tot 200.000 in 1966/67 liep, en een serie met codeletters voor sportfietsen. In de jaren vijftig werdenn laatste letters van het alfabet gebruikt (S, T, U …Z), in de jaren zestig de letters A t/m F. vanaf 1968 kwam er een gezamenlijke framenummerserie voor alle Batavus fietsen. Hoop dat u er wat mee kan succes verder! groet, Jurri (Sorry van de dubbel post)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *