Framenummer van Kronan

Goedendag,

Ik heb een tip voor Kronan rijders ja i know het worden er steeds minder omdat het roestbakken zijn maar mensen die er nog een hebben kunnen hun frame nummer op een bijzondere plek vinden onder de linker of rechter handvat op het stuur ik vraag mij nog steeds af waarom op zoon plek?? Want het lijkt mij niet echt een logische plek om een frame nummer te plaatsen i.v.m. makkelijk te demonteren en te vervangen, dit is tevens gecheckt bij meerdere Kronans ik heb er 3 staan en om zeker van te zijn heb ik “stiekem” op het station ook even gekeken onder handvatten / dat het niet lag aan bepaalde sturen van kronan, ikzelf heb mijn achternaam en geb datum in mijn frame laten zetten (netjes) want een stuur en nummerplaatje zijn veel te makkelijk te demonteren, ik had hiervoor een goede kans want ik had een rode kronan roestbak staan die ik zelf weer tot nieuw heb gemaakt met een speciale achternaaf (3 versnellingen met terugtrap).
Groet,

Jurri
http://verkopers.marktplaats.nl/6960

7 gedachten aan “Framenummer van Kronan”

 1. Hallo Jurri,

  Een interessante plek voor het framenummer… Als het goed is, staat het nummer ook onder op de trapas.

  Groet,
  Bas

 2. Goedendag,

  Dat is bij mij niet bekend ik heb zojuist nog even snel gekeken voor zekerheid bij mijn oranje kronan die ik in de gang heb staan // de mooiste van het stel en daar staat geen framenummer op het trapas // helemaal blanco.
  Ik zal u even aan vullende foto’s sturen.
  Groet,

  Jurri

 3. Inmiddels heb ik de kronan alweer voorzien van andere onderdelen, het blijft een goede fiets voor het dagelijks gebruik alleen het heeft wat meer aandacht nodig dan de standaard fiets.
  Laatst liet het tandwiel van de krank bijna los dus heb ik de complete groep vervangen, ik had een oude mondia van de oud ijzer boer gekregen, die fiets was zo goed als nieuw alleen had heel lang onder een afdakje ofzo gestaan dus al het chroom zat onder de roest, daar heb ik de groep vanaf gehaald en nu rijd hij weer als trein.
  Het stuur had een klap gehad, daar zit nu een gazelle stuur op, ik had ook nog een mooi bruin zadel van Selle Royal gemonteerd die zat op een Sparta bullet ook heb ik een apart model trappers gemonteerd van een china racer en bij het grof vuil had ik een kratje gevonden uit 1972 die heb ik weer gerestaureerd en die zit nu mooi voorop de fiets en zo hou ik de kronan rijdend.
  Ik ben nog opzoek naar wat onderdelen misschien dat iemand mij hier kan helpen, ik ben opzoek naar zwarte 26 inch spatborden die niet van kronan af komen en ik ben opzoek naar een standaard die groter is dan een 28 inch standaard want een 28 inch standaard komt niet aan de grond.
  Dit een foto van ongeveer een jaar geleden: http://postimg.org/image/w3n0f568j/ en http://postimg.org/image/6bcil1wt1/
  Groet,

  Jurri

  1. Oja en mocht iemand een adresje weten waar ik een chromen 26 x 11/2 velg van shothorst kan vinden hoor ik het graag, een paar jaar geleden heb ik het achterwiel al laten doen door een fietsenmaker alleen zijn adres ben ik helaas kwijt geraakt, nu wil ik het voorwiel ook doen, ik zit er dan aan te denken om zoon oude SA Dynohub erin te spaken is dat nog een beetje van kwaliteit??

 4. Ik zoek een compleet achterwiel voor een Kronan Cargo met 3 vernellingen en terugtraprem. Kan iemand mij daaraan helpen of weet iemand een goed adresje hier voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *