Roadmaster Delivery Cycle

…tijd geleden met de Eysink begonnen maar daar heb ik nog het een en ander voor nodig om verder te kunnen…
nu verzamel ik al vanaf mijn zestiende fietsen uit amerika, de zogenaamde cruisers, tienerfietsen die gebaseerd zijn op de motoren uit die tijd,jaren ’30,’40 en ’50 nu weet ik ook al heel lang dat daar ook soort van transportfietsen gebruikt werden wel voor waarschijnlijk lichter werk dan hier in Nederland, de fietsen heten dan ook “cycletruck” of “delivery bicycle”.
Nu zijn er van Schwinn tot aan de jaren ’60 cycletrucks gebouwd voor het gebruik in fabrieken,etc ,maar het merk Roadmaster heeft een wat elegantere fiets gemaakt tot net na de oorlog.
Nu heb ik een deal kunnen maken om 1 van mijn fietsen te ruilen voor een Roadmaster cycletruck die voor 90% compleet is en dan ook alleen de “basket” mist een soort grote boodschappenmand.
Afijn weer een project erbij…

3 gedachten over “Roadmaster Delivery Cycle”

  1. Ja, ik zoek er net ook naar. Wat een plaatje!
    Mooie site overigens, dat Museum of Tradesman’s Delivery Bikes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *