Mijn fiets !!

Beste medetransportfiets liefhebbers

De fiets die ik samen met mijn vader heb opgeknapt en waar ik al meer dan tien jaar op fiets is helaas vorige week voor mijn huis in de Pesthuislaan te Amsterdam gestolen… Jullie begrijpen dat ik dat behoorlijk vervelend vind. Ik was er zeeeeer aan gehecht. Een golf van deze diefstallen blijkt door de buurt te trekken. Amsterdam blijkt minder transportfiets vriendelijk dan gedacht…

Ik hoop echter dat met een beetje hulp van het internet en jullie allen, dat ik hem terug kan vinden… daarom twee vragen: kijk om je heen of je misschien ergens een transportfiets met deze kenmerken in Amsterdam en omstreken ziet en laat ’t me weten en vraag twee:
stuur deze mail aub door aan iedereen die je binnen Amsterdam kent…
En Niet voor niets natuurlijk: de eerlijke vinder krijgt van mij 150 EURO!!!

bij deze de beschrijving en een foto van mijn fiets, ps de man erop is niet de dief maar een goede bekende..

De fiets heeft een kruisframe met een ingelast plaatje, voorop kan een zwarte rieten mand zitten. Meest herkenbaar is dat er in het frame bij het zadel ingeslagen staat: T.J.M. Velraeds
Julianastraat 59 6447 BC Merkelbeek, het adres van mijn ouders. het is een oude zwarte transportfiets met zwarte metalen jasbeschermers.

HELP ME MIJN FIETS TE VINDEN EN STUUR DEZE MAIL AUB DOOR

een zeer verdrietige Tim..

————–
Update: de fiets is gesignaleerd in de Hemonystraat, ter hoogte van nummer 49.

12 gedachten aan “Mijn fiets !!”

 1. Hoi Tim,
  We lijden met je mee.
  Het komt steeds meer voor dat er transportfietsen gestolen worden. Niet alleen dat maar ook bakfietsen, bakbrommers en onderdelen daarvan zijn slachtoffer van vandalisme en dieverij.
  Het is vervelend dat we onze spullen beter moeten bewaken/beveiligen temeer omdat de politie in Amsterdam boos wordt als je aangifte komt doen van je gestolen zadel of ander onderdeel. Het is min of meer vanzelfsprekend dat als je je mooie leren Lepper zadel niet aan je frame verankert het dan weg is.
  “Dat hoort zo” wordt er dan gezegd. Het is niet duidelijk wat er dan bedoeld wordt, het verankeren of het stelen.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 2. Het klinkt wrang maar met “dat hoort zo” bedoelen ze het verankeren van alle onderdelen die niet met veel bouten zijn vastgezet. In de loop van de jaren ben ik al meerdere onderdelen kwijtgeraakt: zadels, voorwielen, stuur, bagagerek, melkbussendrager, en zelfs is eens met grof geweld een deel van mijn achterspatbord inclusief de zware bevestigingsbeugel van m’n fiets afgesloopt. De Amsterdamse politie kijkt graag de andere kant op (naar de tv in het bureau). Anderzijds blijf je op deze manier wel bezig met je hobby!
  groeten,
  een cynische Arnold

 3. Hoi Arnold,
  Ik ben ook een cynische en we zijn niet de enigen.
  Er is mij meerdere keren door fietseigenaren meegedeeld dat je niet moet zeuren als je een fiets buiten laat staan. Dan vraag je er om.
  Er wordt dan met een dromerige blik en weemoedige glimlach gezegd, alsof ze de romantiek niet kunnen missen “Tja, Amsterdam he” Ik kan me er ook wel iets bij voorstellen.
  Zo van, wat doen je er aan? Maar als het nou net jou fiets is die ze molesteren of jatten dan is het wel even zuur.
  En even voor de helderheid, we nemen nu Amsterdam op de korrel maar het is een alle grote steden niet anders.
  Ik heb ooit mijn lesje geleerd. Een goed slot (beugelslot of U-slot) en binnen stallen heeft er toe geleid dat ik nu een slot heb met verschillende zaagsnedes in het plastic wat er omheen zit. Het slot heb ik nog steeds en de fietsen die er door de jaren heen mee op slot hebben gestaan ook. Dus het kan wél maar daar moet je iets voor over hebben.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Hallo Charles,

   Welk slot gebruik jij? Ik heb zelf een AXA Defender met ketting op mijn Achielle, maar ik wil er graag nog een tweede slot bij als ik ‘m moet parkeren in de stad.

   Ik heb persoonlijk een voorkeur voor kettingen, maar ben er zo goed als zeker van dat het ‘voor erbij’ beter is om verschillende types sloten te gebruiken.

   Steven Volckaert

 4. Hoi Steven,
  Ik zweer bij deze sloten. Vergis je niet in de prijs in de zin dat goedkoop duurkoop is. Ik heb er drie voor verschillende fietsen in Tilburg en Beuningen. De Jonggezel die bij de fietsenmaker werkt heeft er een opgeofferd om een kwaliteitstest te doen met een accu-slijptol en die kwam er niet doorheen voor dat de accu leeg was.
  Er is een lange en een korte versie.
  Dit is de lange versie:

  http://www.josdijkman.nl/shop/index.php?act=viewProd&productId=5891

  En dit de korte:

  http://motor.marktplaza.nl/bmw/POWER-1-PRO-TECT-BEUGELSLOT-43PO245-180-245-11014952.htm

  Zelf prefereer ik de korte. Als je een beetje zoekt kom je ze nog wel tegen voor minder dan € 20.-
  http://www.jarnos-puch-shop.nl/index.php?item=beugelslot-pro-tech-245mm-x-180mm-x-16mm-dik&action=article&group_id=51&aid=7544&lang=NL
  Ik heb geen aandelen maar het is een aanrader.
  Op marktplaats zijn ze ook te vinden.
  Power/ Pro-Tect beugelslot ART4
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Bedankt Charles,

   De prijs valt inderdaad heel goed mee. Bijvoorbeeld: Een uit de kluiten gewassen Abus beugelslot kost toch al gauw vier keer zoveel.

   Bedankt voor de tip.

   Steven Volckaert

   1. Beste Steven,

    ik heb ook gekeken op internet en op verzoek van Charles (op deze site staat wel meer over zijn advies over sloten) ook overgegaan tot aankoop van deze beugelslot. Ikzelf heb de langere versie aangeschaft.

    Groeten

    Maurice

   2. Hoi Steven,
    Graag gedaan. Ik hoop dat er zo niet zo veel meer gestolen gaat worden. Sommige dieven weten niet eens wat ze stelen. Het is niet alleen maar een fiets.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

 5. Hoi, Tim
  Ik kan je niet aan een Magneet helpen, maar kijk wel voor je uit of ik je gestolen fiets tegen kom bij de fietsenwinkel of stationsfietsenstalling.
  Gr. Erwin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *