Update van Nils

Een update van mijn Gazelle transportfiets uit 1956. Ik heb hem gekocht in Den Haag waar hij lange tijd is gebruikt door een slager. 4 jaar geleden had ik hem al gepost (zie hier), maar nu nieuwe foto’s.
In eerste instantie leek de voorste mand te groot, maar na het laten maken van de achterste mand is hij helemaal tot leven gekomen. Heerlijk om m’n drie kinderen mee te nemen. Zo nu en dan lastig om te fietsen wanneer ze achterin spelletjes spelen of ruzie maken.

Groet Nils Willekes

7 gedachten aan “Update van Nils”

 1. Ik vindt het werkelijk zonde van de mooie transportfiets. Zulke mooie en sterke fietsen maken ze niet meer tegenwoordig. Ik vind het werkelijk schandalig dat het mishandelen van een fiets met een grote (lelijke) achterstoel met zoveel plezier op een website ter ere van de transportfiets geplaatst mag worden. Ik heb zelf ook een transportfiets, en ik zou werkelijk nooit, en dan ook echt nooit mijn fiets zo toetakelen. Schandalig!!!

  Huib van Doveren

  1. Helemaal mee-eens Huib!

   Ik vind echt dat het verboden zou moeten zijn zo’n mooie transportfiets toe te takelen, totdat het een goedkoop kindervervoersmiddel is. Ik weet niet wie die “Nils” is, maar hij zal wel weinig zorgen in zijn fiets steken. Ik heb een totall-loss-transport-bike gekocht, en hij ziet er uit als nieuw! Ik zat elke dag van 21:00 t/m 01:00 uur aan mijn fiets te werken, en hij is het waard. Wat dit echter voor moet stellen ben ik nog niet helemaal uit!!!

   Piet Meulen

 2. Beste Huib & Piet.

  Het is nauurlijk een kwestie van smaak, Maar het gaat toch om het plezier die mensen beleven aan hun transportfiets of het nu een zo goed als nieuwe fiets is of eentje in de oorspronkelijke staat, het plezier van een ieder met zijn of haar fiets staat toch centraal. dus je kunt niet op deze manier het werk van een ander afkraken. sterker nog Nils doet met zijn fiets waar hij oorspronkelijk voor ontworpen is. Namelijk het transporteren van goederen ( dit geval mensen ).

  strekking van dit verhaal. Nils laat ze maar zeuren, als jij er maar tevreden mee bent.

  Gr helmut

 3. Beste Huib of Piet,

  Inderdaad weet jij niet wie die ‘Nils’ is, laat staan dat ik weet wie jij bent.
  Het stellen dat ik mijn transportfiets mishandel is wat kort door de bocht en ik sluit me aan bij de mening van Helmut dat een transportfiets gemaakt is om te transporteren. Vergeef me, maar het in ere houden van een fiets is idd laten zien dat ze tegenwoordig geen fietsen meer maken als deze. Na ruim 50 jaar kan deze fiets nog met gemak mijn 3 kinderen en mezelf dragen.
  Sinds de komst van een supermarkt hoef ik geen melk meer bij de boer te halen met m’n 2 grote melkbussen, dus waarom niet transporteren anno 2012.
  Qua smaak mag je vinden wat je wil, maar mijn transportfiets gaat me aan m’n hart en mogelijk zullen mijn (klein)kinderen de fiets net zo in ere houden als ik en zal het te zien blijven in de straten als de ‘mothership’ der fietsen.

  Groet ‘Nils’

 4. Ha Nils,

  Nou, ik vind het eigenlijk beste wel cool, eerder zag ik je fiets al eens voorbij komen op deze site (ik ging eens kijken wat er allemaal op deze site stond) en ja de ene mand is nu eenmaal wat groter uitgevallen dan de andere.
  Maar als ik via je foto’s onder de manden kijk, zit daar een hele mooi transportfiets. Het is idd. belangrijk dat je geniet van je bezit en op welke manier……. dat is helemaal jou zaak. Als ik op mijn Gazelle transport rijd, geniet ik superrrr. Die fiets is van ongeveer 1947 en rijdt nog zo lekker EN je (ze) moest(en) eens weten wat ik met DIE fiets allemaal vervoer……. dat is pas mishandelen of toch gewoon gebruiken…. Maar de fiets wil en kan het aan, daar is hij nl. voor gemaakt.

  Groetjes, Jack de Feijter.

 5. beste Nils ; van mensen die fictieve namen gebruiken omdat ze bang zijn dat ze op hun mening afgerekend worden moet je je zowieso niets aantrekken want dat zijn pannekoeken mvr grt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.