Ceylon Transport – Hard berijden

Hallo Bas,

Ik afgelopen week mijn 26″ Gazelle transportfiets, waar ik dagelijks mee naar mijn werk op en neer fiets, een “service”-beurtje gegeven. Dat was ook wel hard nodig na de afgelopen winter met al die pekelzooi op de wegen/fietspaden.

In het kort, ik heb alle draaiende delen opnieuw in het vet gezet, uiteraard de spatborden/frame goed schoongemaakt en ik heb gelijk NOS crèmekleurige transportfietsbanden gemonteerd.
Deze banden verkeren, ondanks hun hoge leeftijd, nog in een prima staat en ik ben er dan ook heel blij mee.

De bewuste banden heb ik overigens via Ronald (uit Dordrecht) hier op de site weten te bemachtigen, dus langs deze weg zou ik hem daar nog even voor willen bedanken.

Bijgaand nog wat foto’s van mijn Gazelle…

Groeten vanuit Hoofddorp…
Met vriendelijke groet, Paul de Wilde.

15 gedachten aan “Ceylon Transport – Hard berijden”

  1. Hoi Paul,
    Hééle mooie fiets. Die banden had ik ook nog niet gezien. Leuk dat je ze zo mooi gefotografeerd hebt. Vooral dat “hard berijden” is grappig. Het wordt iedere keer weer duidelijk dat een paar mooie banden veel doen voor de “looks”.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

  2. Hallo Charles,
    De foto’s van de banden heb ik gemaakt en naar Bas gestuurd op verzoek van Marcel, om zo toe te kunnen voegen aan het bandenarchief op deze site.
    En ik ben het met je eens dat een paar mooie bandjes wonderen doet voor je transportfiets… Had voorheen de normale zwarte Vredenstein Transport banden erom liggen en dat fietste prima hoor, maar om nou te zeggen dat dat mooi stond… Niet echt dus en ik wilde mijn Gazelle ook weer in dezelfde staat krijgen als dat ie ooit is verkocht en/of afgebeeld stond in de Gazelle-brochure die ook hier ergens op de site te zien is…
    Groeten Paul.

    1. Hoi Marcel,
      Uiteraard heb je helemaal gelijk, over dat Gazelle zadel, dat dat erop zou moeten, maar ik kon ook niet wachten om deze bandjes even op de gevoelige plaat vast te leggen…

  3. Hoi Paul,
    Ik ben het wel een beetje met Marcel eens.
    Als je niets anders hebt dan een Primus dan is het een leuk zadel maar het “echte werk” met een dubbele zadelstrop is natuurlijk mooier.
    Ik weet niet precies wat het is maar die nieuwere zadels zijn gewoon te nieuw.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

  4. Hoi Paul en Charles

    Het was een grapje hoor ,van dat zadel .
    Maar ik heb hier ook nog Belgische transport fiets banden liggen { die komen van jou Charles } die staan ook nog niet op de site ik zal er binnen kort eens foto,s van maken ,ze zijn wat smaller .
    Deze banden op de Gazelle van Paul zijn prachtig en ik ben blij dat er nu foto,s van in het archief staan mooie tekst ook “hard berijden ” .

    groetjes aan iedereen Marcel.

  5. Hee Paul,
    dat ziet er Kek uit !
    ik heb mijn banden ingesmeerd met zuurvrije vaseline,
    of het echt help weet ik ook niet maar het zou het rubber soepel moeten houden.
    voordiegene die deze banden nog zoeken, ik heb er nog twee maar helaas 1 met een vrij klein gaatje en de andere heeft hier en daar een hard stukje maar nog wel soepel, of misschien weer soepel te maken….

    grt. Ronald

    1. Hoi Ronald,
      Ik had jou nog geprobeerd te mailen met een aantal foto’s, maar jouw mailadres dat hier ergens op de site rondzwerft werkt niet meer. Ik kreeg vanaf mijn mailserver in ieder geval een foutmelding dat het bericht niet afgeleverd kon worden…
      Heb je een nieuw mailadres en zo ja, laat het a.u.b. even weten dan…

  6. Hieronder een foto-reactie van Marcel:

    Nu we het toch over de Gazelle zadel van Paul hebben .
    Mischien interessant ,mischien ook niet ? maar zo groot het verschil in banden is ,zo groot is ook het verschil in Transportfiets zadels geweest .

    Zo heb ik hier een foto van 3 Gazelle Transport zadels de bovenste is het typische Gazelle model uit de jaren 40 .
    De middelste is een overgangs model geweest vermoed ik omdat deze is gemaakt op basis van de Lepper Transport en ben deze nu 1 keer tegen gekomen deze is breder.
    De onderste Gazelle Transport zadel is de bekendste deze kom je vaker tegen .

    Dan nog een afbeelding uit een prijs courant uit de jaren 20 en of daarvoor van fa Arentsen & Kolling waarin ook 2 Transport zadels staan.

    Ook Lepper had verschillende eigen Transport fiets zadels zo heb ik hier een foto van 2 verschillende Lepper Transport zadels.

  7. Hoi Paul,

    Zie ik eindelijk een Gazelle die op die van mij lijkt. Ik heb alleen 28″.
    Ik zag de detailfoto’s en herkende hem.
    Mooi!

    Gr. Nils Willekes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *