13 gedachten over “Hevea Luxe en Hevea Maximus Transport”

 1. ja ja, ik zit ook helemaal in de banden, toen ik met m’n Eysink begon dacht ik als eerst aan de banden, waar vind je nu nog witte banden en dan toch vinden…ik heb nu ook 1 Hevea Maximus en een Radium carrier transsport band deze laatste is in een bijzondere nieuwstaat, en toevallig net een telefoontje gehad en weer twee witte vredesteintjes die klaar liggen, ik had al pas een leuke meevaller dacht ik ook weer twee witte vredesteintjes in de crepepapier maar dat was een tegenvaller, toch dan uitgedroogd en hier en daar hard en gekraakt…ach waren ze nog maar gewoon voor deze prijzen te krijgen….Misschien een idee voor de website om de banden eens te archieveren , goede close up’s van de merk en profiel, enz.

  grt. RonaldV

     1. ha Charles,
      dan maar even zo,
      jij heb ooit eens spekbanden gekocht,
      26 ” geloof ik,
      maar nu zoek ik 28 x 2,
      heb jij nog wat staan??

      1. Hoi Ronald,

       Nee, helaas niet. Alles wat er nog van had is verkocht aan mensen die met lichte motorfietsen rondrijden.

        1. Ja, dat is dezelfde maat. We hebben indertijd uitgerekend dat het ETRTO 609 zou moeten zijn.
         Maar als de motorrijders het al bij transportfietsjongens gaan zoeken dan vrees ik dat er niet veel meer over is. Er zijn wel meer van die exotische maten maar als ik omhoog zit dan wordt er toch altijd een velg van 622 om de naaf gespaakt.
         Maar zeg nooit nooit want het kan zomaar zijn dat er nog een paar tevoorschijn komen. Laats vond er nog iemand drie super zeldzame en ongebruikte trapassen dus je weet maar nooit.

         1. Voordeel van 622 is dat je ineens een hele hoop mogelijkheden aan banden hebt, inclusief moderne 28×2. Nadeel is dat de velg minder sterk is en dus minder gewicht in de bak kunt meenemen. Maar ander andere kant, dat wil je toch zowiezo ook niet op oude 28×2 banden.

          P.s. er is een band met velgmaat 609, de Schwalbe HS113. Deze is wel maar 40mm breed en zwart. Zie: https://www.radempire.de/Schwalbe-Reifen-40-609-HS113-KevlarGuard

          1. Kan ook niet zoveel gewicht hebben per band zie ik, maximaal 80kg. Mijn bakfiets draagt leeg al 55kg per voorband. Dat zou nog maximaal 50kg extra aan draaggewicht betekenen, waarbij een deel al in beslag genomen wordt door de berijder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *