Stuurvergrendeling

Hallo Bas,

Op mijn transportfiets heb ik een achter-standaard welke kan worden vergrendeld voor extra veiligheid.
Deze helpt echter niets als de voorvork wegdraait door een te zwaar (beladen) voorrek.

Als oplossing hiervoor heb ik een bestaande vergrendeling aangepast, waardoor deze meer kracht heeft en de fiets stevig staat verankerd.

bijgevoegde foto’s geven een beeld van de constructie.

(Ivm met de duidelijkheid voor de foto’s heb ik hierna de zaak zwart gespoten.)

Frits.

7 gedachten aan “Stuurvergrendeling”

 1. Deze stuurvergrendeling zat op de eerste Spartamet’s. Daarna kwam er een plastic uitvoering op. Bij de groothandel ben ik alleen de plastic uitvoering tegengekomen.

 2. Waar haal je zo’n stuurvergrendeling eigenlijk? kan ‘m in geen enkele fietsenzaak vinden (analoog niet en digitaal online ook niet).

  1. Zoals ik hier al eerder schreef, zat hij op de eerste Spartamet’s. Daarna was hij van plastic. Voor de rest nooit ergens gezien. Geen enkele groothandel kon die metalen leveren. Buiten de Spartamet ben ik als fietsenmaker deze dingen nooit ergens tegengekomen. Het nadeel van de metalen uitvoering was, dat als je hem goed had vastgezet en je vergat hem voor het rijden omhoog te doen, je grandioos onderuit ging. Bij de plastic kon je hem erdoor heen draaien. Misschien kunnen ze je helpen bij Sparta, weet je gelijk of hij speciaal voor de Spartamet was gemaakt of hij extern werd ingekocht. Anders wordt het zelf maken of zoeken naar een vroege Spartamet.
   Gr. Erwin

   1. Ok, ga ik maar weer eens t web op op zoek… of anders zelf iets fabriceren.
    Dat laatste is ook een leuke uitdaging. Weel je wat de ervaringen zijn met de huidige systemen zoals ze op “moeder”fietsen worden gebruikt?

    1. Dat is een combi van het bovenste balhoofd lager met een grote draaibare plastic ring. Deze zijn er alleen voor een 1″ voorvork. Je zou dan het bovenste lager moeten vervangen door een groot stuk plastic. Weinig kans dat het op een oude transpporter past en eerlijk gezegd lijkt het mij ook geen gezicht. Je komt ze soms ook wel tegen bij de Sparta Pickup.
     Gr. Erwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *