Handvatten gezocht

Wie kan mij helpen aan een paar handvatten voor mijn bijna gerestaureerde Batavus transportfiets, of weet een adres waar ik deze kan vinden? Maat is 26 mm.

mvrgr, Wim de Kwant.

8 gedachten aan “Handvatten gezocht”

  1. Hoi, Wim
    Er is in het algemeen knap lastig aan te komen, zeker als je gaat voor originaliteit. Soms kun je rubberen handvatten oprekken tot ze passen, maar er is een gerede kans dat ze scheuren. Meet wel de stuurdiameter op met een schuifmaat want het luistert op de 10e millimeter. De gewone sturen zijn in het algemeen 7/8 inch (22,2 mm) en bij transporters is 1 inch (25,4 mm) het meest gangbaar. En er zijn natuurlijk altijd weer fabrikanten die afwijkende maten hanteren (zoals 25,0 mm). Je kan ook op oldtimer beurzen kijken bij klassieke (replica) motor handvatten. Deze zijn vaak gemaakt voor 1 inch sturen. Als je het heel mooi wil, moet je naar een houtdraaier gaan en ze van een mooie houtsoort laten maken. Niet bepaald goedkoop maar wel heel mooi. Als het uiterlijk er niet zo toe doet kan je ook de handvatten van bromfiets gashandels gebruiken, deze zijn ook 1 inch (links is 7/8″).
    Gr. Erwin

  2. Hoi wim

    Ik gebruik altijd de rubberen variant die je ook bij onderdelen huizen kunt kopen meestal zijn ze zwart maar Charles gebruikt mooie langere rode exemplaren ! .
    Ze zijn dik ,zacht en liggen lekker in de hand je kan ze door week maken in warm water over de stuur buizen wringen door afkoeling zitten ze dan als gegoten .
    let wel bij montage als je ze monteerd en ze aan liggen dat de ribbels of lijntjes in de handvatten mooi recht zitten .

  3. Hallo Eelco,

    Van wat voor hout worden deze vervaardigd, en wat is bij benadering de prijs?Wellicht ben ik geinteresseerd.

    Wim.

  4. Hallo Eelco ik ben ook op zoek naar houten hand vaten voor mijn transport fiets, ik ben net als Wim Ook erg interesseert, graag hoor ik van je.

    Helmut

  5. Hallo Toon, ik ken jou internet site, maar heb jij ook houten handvaten dan ??

    Indien dat het geval is graag een foto,

    Mvg Helmut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *