Gestolen: Long John in Rotterdam Blijdorp

LS,

Ik weet niet of het zin heeft om dit naar jullie te sturen maar je weet maar nooit.
Onze mooie, voor kindervervoer aangepaste, Long John fiets is gestolen in de nacht van 10 op 11 januari 2011.
De fiets stond bij gebrek aan berging buiten op de hoek Bentincklaan – Bickerstraat, met een staalkabel aan een fietsnietje.

Ik had er een geel-zwarte kap van een aanhangertje (merk M-Wave) op gezet met riempjes, die kan er dus gemakkelijk van af.
Verder geen bijzondere kenmerken, geen framenummer of postcode o.i.d.
Maar ik zou de fiets zó weer herkennen.

Misschien dat iemand die deze site volgt onze fiets tegenkomt, te koop aangeboden o.i.d.
Alvast heel erg bedankt!

Groeten Jelle Zijlstra
Bentincklaan 27C
3039 KG Rotterdam
0624-218969

6 gedachten aan “Gestolen: Long John in Rotterdam Blijdorp”

 1. Jammer dat je geen frame nummer hebt. Ik ben op dit moment op zoek naar een dergelijke fiets en zal er de komende tijd wel een paar gaan bekijken. Heb je geen kleine aanwijzingen, zoals een reparatie of een afwijkend onderdeel waar ik op kan letten? Je weet maar nooit.

 2. hee mijn bakfiets is een tijdje terug ook gestolen dus ik snap hoe jij je voelt. ik heb hem wel weer terug gevonden doordat ik een advertentie had geplaatst op marktplaats, en toen had iemand die een bakfiets zocht. de advertentie gezien. en heeft hem uitgeprint en is naar buiten gelopen naar de bakfiets die daar pas een week stond. en dat was hem. zij heeft mij toen gebeld. en ik ben er gelijk heen gegaan. en ja het was hem echt! politie gebeld maar die wouden niet komen omdat ik het proces verbaal niet mee had genomen.
  maar toen ben ik langs gegaan bij het bureau en heb gezegt dat ze mee moesten gaan. en toen ging de politie wel mee. ik mocht mijn bakfiets gelijk mee nemen omdat de dief hem niet op slot had gezet. dus dat was fijn

  maargoed
  ik kan je dus aanraden om een advertentie te plaatsen op marktplaats. en zoiezo aangifte doen! en je proces verbaal altijd op zak hebben.

  ik zag trouwens een long john staan op marktplaats. overigens zonder foto. wat heel apart is op marktplaats.

  veel succes met je zoektocht. en ik ga zeker ook alle verkoop websites in de gaten houden.
  sterkte

 3. Gisteren 21-1-11 is onze oude Long John uit de Warmoesstraat in Amsterdam gestolen. Kenmerken: gebroken standaard en deuk in laadrek aan de voorkant. Hij zal inderdaad binnenkort misschien verschijnen op Marktplaats. Ik heb daar zelf ook al een advertentie gezet. Verder heb ik een aantal bakfietsverkopers ingelicht. Het is toch zo’n opvallende fiets dat zelfs in Amsterdam mensen er nog van opkijken. De dief moet toch eens tegen de lamp lopen, zou ik denken.

  1. Hoi Helma,
   Het lijkt wel een epidimie!!! Da’s nou al de twede. En waar blijven die dingen?
   Die moeten toch ergens opduiken of gaan die naar het buitenland toe?
   Of worden ze gejat en omgecat of zo?
   Ik zou zeggen dat we in goede sloten moeten investeren of binnen parkeren als dat mogelijk is.
   Laten we hopen dat ie terug gevonden wordt.
   Mijn medeleven heb je en veel succes met jullie zoektocht.
   Groetjes van mij,
   Charles Waagenaar

  2. Hoi Jelle en Helma.
   Op de een of andere wijze weten fietsendieven in de anonimiteit te blijven. Je zou er onderhand aan kunnen gaan denken om ze met naam en adres en foto op een speciale site te plaatsen zodat je ze langs kan gaan als je fiets gestolen is. Dan wordt het voor hen een stuk lastiger om in het verborgene te blijven opereren. Elke politieagent in een stad kent ze. Die informatie mag wat mij betreft gedeeld worden met het grote publiek. Maar ik vrees dat dat op juridische tegenstand zal stuiten.

   Wat we wèl kunnen doen is specifieke informatie over een gestolen fiets publiceren. Ik zoek al enige tijd naar een mooie Long John voor een leuke prijs. Een echte oude. Als ik weet wat voor kenmerken een gestolen fiets heeft kan ik daar op letten. Mocht ik dan onverhoopt de gestolen fiets van Jelle of Helma tegenkomen dan kan ik meteen, gericht, actie ondernemen. Maar zonder informatie loop ik het risico dat ik een gestolen fiets koop.

   Daarom roep ik jullie beiden nog eens op om informatie over je gestolen fiets te publiceren. Framenummer, details, afwijkende details, reparaties etc. Ook al lijkt het nog zo onbenullig. Publiceer het op deze site. De kans dat je zo je gestolen fiets terugvindt is dan aanzienlijk groter.
   Groeten,
   Roeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *