Eysink zonder lugs – experimenteel model?

Hallo Bas,

Allereerst een heel goed 2011 gewenst met uiteraard ook het nodige fietsplezier.

Bijgaand enkele foto’s van een ongebruikelijk transportfiets. Het is een Eysink van 1951 met 26″ wielen, die ik kortgeleden op de kop heb getikt. Opmerkelijk is het frame dat geheel lugloos is, net als bij de Eysink tandems. De buizen van de transporter zijn wel aanmerkelijk dikker uitgevoerd. In de brochures van Eysink is dit type niet te vinden, dus ik vraag me af of het hier soms om een experimenteel model ging.

Groeten,
Sjoerd

8 gedachten aan “Eysink zonder lugs – experimenteel model?”

 1. Hoi Sjoerd,
  Gave fiets om het nieuw jaar mee te beginnen.
  Ik kan niets zeggen over wel of niet experimenteel maar ik ben nieuwsgierig naar de bandjes die er op liggen. Wat voor merk is dat? En is daar nog aan te komen?
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Hallo Charles,

   De banden zijn Vredesteins Transport Extra Zwaar in de maat 26 x 2. De vorige eigenaar heeft ze circa 15 jaar geleden als NOS gevonden en gemonteerd. Hij vertelde dat het toen al heel moeilijk was om er aan te komen. De kans om ze in 2011 te vinden zal helaas nog veel kleiner zijn!

   Groeten,
   Sjoerd

   1. Hoi Sjoerd,
    Bedankt voor je antwoord.
    Ik vreesde al zo iets maar het is niet anders.
    Ik heb zelf een Vredestein Transport Extra Zwaar 28 x 2 over mogen nemen van iemand die hem 30 jaar geleden zelf van een fietsenmaker over heeft genomen waar die ook al een tijdje in het magazijn lag.
    Ben er maar zuinig op want het zijn prachtige banden en er is in die staat niet meer aan te komen. Ik ga er tennminste van uit dat iedereen die van die banden heeft ze niet kwijt wil.
    Ik heb zelf nog twee gebruikte banden 26 x 2. Eén Hevea Maximus en een Vredestein Transport Extra zwaar zoals jij ook hebt en daar ben ik al heel blij mee.
    Ik heb een paar fietsen van Puch gezien waar ook leuke banden op liggen maar het is nog steeds niet het échte werk natuulijk.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

 2. Hallo Sjoerd

  Mischien hebben ze bij Giant het ontwerp afgekeken ,het lijkt er erg veel op ! .
  Inderdaad super mooie banden in perfecte staat voor op de site mischien een idee voor ALLEN om er detailfotos van te maken ,net als Charles heeft gedaan met de Tractor band zo krijgen we hier een archief met de verschillende gebruikte/geproduceerde Transport rijwiel banden ,kan iedereen zijn hoe het er uitzag .

 3. Een vriend van mij heeft er ook zo een, ooit eens op de Vehikelbeurs gekocht. Incompleet, nogal pokdalig en met zinkspray grijs gespoten.
  Er zat ook nog een becksonnaaf achterin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *