5 gedachten aan ““Magnet” Heeren-Rijwiel 1923”

  1. Goed gezien van dat rek Marcel!

   Die “Hercules” kon in werkelijkheid wel eens een Magnet uit de jaren twintig zijn. De bruine lak en de Hercules transfer lijken erg nieuw. Bovendien ziet de fiets er als een echte Nederlandse transportfiets uit en niet als een Duitse of Engelse transporter. Bij zowel de Duitse als Engelse Hercules zat het rek vast aan het frame en niet aan de vork.

   Ook zie je dat er verbindingsstrips tussen rek en stuur zitten, die bovenaan dicht bij elkaar uit komen. Dat is ook het geval bij de Magnet in de foto van 1923. Alleen zijn die strips daar aan een klem bovenaan de stuurbuis bevestigd. Ook bij de latere gepatenteerde Magneet transportfiets lopen de strips van achterkant rek naar het stuur schuin. Dat lijkt een Magneet familietrekje te zijn.

   Groeten, Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *