Union transportfiets

Hallo,

Onlangs ben ik in het bezit van een Union transportfiets gekomen. Framenummer 376393. Zie ook bijgaande foto’s.

Ik ben erg benieuwd wanneer deze fiets geproduceerd is. Wie kan mij helpen? Daarnaast ben ik benieuwd naar wat een dergelijke fiets eigenlijk waard is. Dit, omdat ik door meerdere geïnteresseerden benaderd wordt met biedingen waarvan ik mij afvraag of deze rechtdoen aan de fiets.

Uw bericht zie ik met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Jasper


De fiets is op te halen in Driel, Gelderland

2 gedachten aan “Union transportfiets”

 1. Hoi Jasper,
  Ik heb de biedingen op Marktplaats bekeken en die doen geen recht aan de waarde van de fiets.
  Het blijft natuurlijk “wat een gek er voor geeft” maar €130.- is wat weinig lijkt me.
  Weet je hoe het is gesteld met zaken als de lagers van de trapas? En van de naven? Remt ie goed?
  De trappers zijn niet origineel maar daar zitten zo een paar andere op.
  De crancks kan ik niet goed zien op de foto maar die zien er uit of ze vervangen zijn maar daar kan ik me in vergissen.
  En de achterste bagagedrager ziet er niet mooi uit.
  Maar verder is het een mooi complete fiets.
  Dus ik zou nog even wachten om hem te verkopen.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 2. Hallo Jasper,

  Het bouwjaar van deze fiets is 1954 of 1955. Als je goed kijkt wat er allemaal op de achternaaf staat (en als deze nog origineel is) kom je daar mogelijk nog het jaartal tegen, in de vorm van 2 cijfers (b.v. 54).

  Groeten,
  Herbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *