23-inch band gezocht voor PTT-bakfiets

Hallo,

Ik beschik over een PTT Bakfiets (met een rode bak met witte klep). Helaas is mijn achterwiel kapot gegaan, en nu heb ik een nieuwe nodig. Het is een 23 inch, en die worden niet meer gemaakt. Heeft iemand zo’n wiel voor mij of weet iemand waar ik die vandaan kan halen? Alvast bedankt!

Groetjes,
Emilie
0647319694

7 gedachten over “23-inch band gezocht voor PTT-bakfiets”

 1. Emilie
  Ik zie dat er alleen maar een paar spaken gebroken zijn!
  die kan je toch gewoon zelf of laten vervangen?veelgoedkoper dan het wiel geheel vervangen.
  Volgen mij kan je eventuweel een solex wiel gebruiken,die is er in iedergeval in 23 inch
  Groet Ad

 2. Hallo Emilie,

  Kijk maar op solexparts.nl. Daar kan je 23 inch velgen, complete wielen, loze spaken etc. vinden. Maar zoals Ad zegt, het goedkoopste oplossing is inderdaad om de spaken te laten vervangen.

  Succes,

  Gr.

  Lander.

 3. Hoi Emile,
  Neem de maat (lengte en dikte) van de spaken eens op dan kan ik kijken of ik ze nog heb liggen.
  Een paar spaken er bij is niet zo moeilijk en als je het zelf niet kan help ik je wel uit de brand en anders zou ik even naar een fietsenmaker in de buurt gaan.
  Zo duur kan dat niet zijn.
  Wat voor achternaaf zit er in trouwens? Is die nog wel helemaal goed?
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar.

 4. Hoi, Emilie
  23″ wielen zijn nooit gangbaar geweest als fietswielen, wel bij bromfietsen. Dit is een combinatie van een fietsnaaf (zo te zien een Shimano terugtraprem) en een bromfiets velg. Zo’n wiel zal je dus niet bij de fietsemaker vinden, het zal speciaal gemaakt moeten worden. Als je velg nog in orde is, gewoon je spaken vervangen. Gezien de staat van je wiel raad ik je aan alle spaken te vervangen. Kijk goed of er geen kleine scheurtjes zijn ontstaan in de velg bij de spaakgaten, anders is je velg ook aan vervanging toe. Mocht je een tijdje hebben rondgereden met te losse spaken, controleer ook de zijkanten van de velg op scheurtjes, Je spaken houden de velg in vorm, met losse spaken vervormd je velg elke omwenteling. Dit geeft na verloop van tijd kleine scheurtjes aan de zijkanten en uiteindelijk breekt je velg in stukken. Als je voor een nieuwe velg gaat kijken, let op de grootte van de spaakgaten. Bromfietsen hebben in het algemeen dikkere spaken. Wie is trouwens de fabrikant ? Neem anders daar eens contact mee op.
  Gr. Erwin

 5. Emilie,

  Er zijn twee breedtes van de velg. Ik heb er eentje op de fiets (met versnellingen) en er staat ingeslagen 1.90, dat komt overeen met 45 mm. Ze zijn nieuw te koop. De mijne heeft roest.

  Wanneer je jouw huidige wiel al in zijn geheel hebt vervangen, en je wilt de velg verkopen , zonder slag, mail mij even glas at planet nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *