Juncker uit Apeldoorn

Het Apeldoornse Juncker is niet te verwarren met het Rotterdamse Juncker JCR. Apeldoornse Junckers zijn ook zonder balhoofdplaatje meestal te identificeren door de bedrading die op listige wijze in het frame is weggewerkt. In 1968 werd de Juncker samen met Simplex en Locomotief overgenomen door Gazelle.
Hier de afbeeldingen uit de prijscouranten van 1938 en 1940.

1938, Juncker Transport Populair:

1938, Juncker Kruis-Transport Populair:

1938, uitleg over de werking van het standaard:

1940, de modellen Normaal, Kruis-Normaal en Progres voor extra zwaar transport (laadvermogen 150 kg i.p.v. 100 kg):


Met dank aan Velorama

4 gedachten aan “Juncker uit Apeldoorn”

  1. Juncker uit Apeldoorn en Jünker J.C.R uit Rotterdam zijn één en de zelfde fabriek. Doe je huiswerk! Tot halverwege de 30’s zat Juncker in Rotterdam en maakten ze zich niet zo druk om de umlaut op de tweede letter van hun naam. Ik heb een een balhoofdplaatje uit 1938 waar Juncker Apeldoorn op staat en een balhoofdplaatje uit 193* waar Jünker J.C.R Rotterdam op staat. Ze verschillen nauwelijks van elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *