18 gedachten over “De Cumberland Edge van de Halfords”

  1. Mooie foto!
   of
   Ik heb een Limit van de Halfords en die viel na een jaar uit elkaar.
   of
   Niet duur.
   of
   Pracht van een weggooitransportfiets.
   of

   Wat zou het draagvermogen overigens zijn?

   1. iedereen doet mee met de Retro Hype ,zo zijn er ook in de Cruiser scene weer nieuwe Transport modellen maar eeuuh wel mooie bandjes .
    En ook leuk als je iemand op een RETRO voorbij gaat of bij het stoplicht met een blik van ” zo heb jij er ook een ! ” en die momenten heb je dan nu weer wat vaker ! .
    Een duur test { vergelijk test } is mischien wel een leuk idee .

   2. Kan je na de garantie periode weggooien, tenminste zolang je er niks op vervoerd. Anders valt hij al eerder uit elkaar. Cumberland komt als het goed is uit de zelfde fabriek als de huidige Union fietsen (je weet wel, dat merk wat sinds de jaren zeventig al meerdere keren failliet en verkocht is geweest). De huidige eigenaar van de merknaam is ook verantwoordelijk voor wegwerpfietsen zoals het merk Ranger (te vinden bij uw lokale bouwmarkt, Blokker e.d.). Een gouden tip als je je geld weg wil gooien.
    Erwin

 1. tja ik heb zelf een double dutch, ook erg prijzig, maar een heerlijke en mooie fiets om op te fietsen
  heb er lang voor moeten sparen
  tja en dan zijn er mensen die volgens jullie zon prutsfiets kopen, ik zou het niet doen, maar kun jij in hun portemonnee kijken??
  of doe je er geld bij….

  1. Voor €269,- een cumberland edge met een korte levensduur; voor dat zelfde bedrag kun je tweedehands een oude transporter aanschaffen met een vrijwel onbeperkte levensduur…..wat is dus goedkoper? Overigens met alle begrip voor de mensen die hiervoor moeten sparen.

 2. Quoting Marcel: “Een duur test { vergelijk test } is mischien wel een leuk idee.”

  Duur in de zin van ‘goedkoop=duurkoop’ of ‘de lange duur’ ??

  Haha, Halfords verliest dat op alle fronten … en niet alleen Halfords (Hema, Gamma, BSP, etc.)!!

  Wat ik in de afgelopen maanden in onze winkel langs heb zien komen in de categorie RETRO en wat ik persoonlijk nog ENIGSZINS degelijk vind:

  Batavus Favoriet (en evt. de Personal), Gazelle Classic en Gazelle NL, Sparta Pick-Up, de Puch Storm en Storm Plus en de Big Feet fantasie-modellen.

  Let wel, het blijft behelpen …

  Achielle (België, http://www.achielle.be) is de enige fabrikant waar ik nog echt nieuwsgierig naar ben, hoop waarachtig binnenkort de eerste contacten te leggen.

  Rob

 3. achielle maakt inderdaad erg degelijke fietsen! ze zijn verkrijgbaar bij de vliegende fietser in den haag en de fietsenmaker was er erg over te spreken! ook azor is trouwens een goed degelijk merk!

 4. Prima fiets, Laat al die fietsenboeren maar zeuren. Ik begrijp echt wel dat ze balen van al die grote bedrijven die in de fietsenhandelwijk lopen te mieren. Toch is het iets te makkelijk om deze fiets af te kraken, natuurlijk is het geen topfiets, maar voor de prijs van EUR 269,- koop je een prima fiets waar je jaren mee voorruit kan!

  1. Harry,

   Ben je beroepshalve betrokken bij de Cumberland?
   Zo niet, wat is er zo goed aan deze fiets (behalve de prijs)? En hoeveel durf je ermee te vervoeren? Heb je tips, suggesties?

   Mvg,
   M

 5. Even een vraag over verzekeringen : zie op MP een mooi cyrus staan uit Vorden ( prijs 500 ) kan ik die fiets dan verzekeren tegen diefstal ? en waar . zie mijn artikel op deze site over de nachtmerrie in Gouda
  is namelijk best wel een flink bedrag voor een oldtimer. Hoor het graag
  ( en kijk maar op MP echt 100% beter dan halfords )
  minne@kpnmail.nl

  1. Deze Cyrus is al vaker op MP aangeboden, maar als je hem koopt heb je een bijzonder model; een mohawk-frame.
   Geen 28 maar 26 inch-wielen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *