Een nieuwe fiets uit Zeeland

Beste mensen,

ik ben sinds een week in het bezit van een transportfiets. Ik zou graag willen weten wat voor merk het is en uit welk jaar de fiets komt. Ik heb hem in een 2e hands winkel gekocht in Zeeland. Er staat wel een nummer in geslagen maar zie niet precies welke. Ik denk dat het 079154 is maar weet het niet zeker. Als iemand mij meer informatie kan geven over mijn fiets zou ik dat heel cool vinden.

Groet J Buck.

8 gedachten over “Een nieuwe fiets uit Zeeland”

 1. Het grote kettingblad is van Gazelle. Als het frame nummer 879154 is (i.p.v. 079154) dan is het bouwjaar 1951.

  1. Het is inderdaad een Gazelle (ook qua framenummer), en ik herken voor de 0 nog iets wat geen 2 kan zijn, wel een 1. Dus nr. 1079154, bouwjaar 1954.

 2. Vraagje; Ik heb inmiddels 6 transportfietsen gehad voor restauratie e.d.
  Maar ik vind tot nu toe nooit een verzwaard tandwiel op de achternaaf.
  Het waren phoenixen, gazelle’s een union en een burco. ra,ra,ra, politiepet!

  1. Hoi Bakkertje,
   Wat bedoel je precies met een verzwaard tandwiel? Bedoel je dat het 3/16e breed is in plaats van 1/8e (is 2/16e)? Ik heb er namelijk al een paar voorbij zien komen.
   Wel allemaal met schroefdraad. Niet met een borgring. Volgens mij bestaan die laatste niet.
   Groetjes van mij,
   Charles Waagenaar

 3. ????????? Wat bedoelen jullie ?
  zie Transporter techtips 2 voor tandwielen dat je een dun exemplaar hebt is niet verwonderlijk die is dan eens vervangen waarbij men niet de moeite nam een dik tandwiel te zoeken want met een dun tour exemplaar lukt het ook .
  En JHG { reaktie } bedoel je dergelijke borgringen ? op de aandrijfkop zit het tandwiel geschroeft en die wordt geborgt met een borg/lockring .
  Anders zou tijdens het remmen het tandwiel eraf lopen .

   1. Hoi Marcel,
    Ik bedoel zo’n veer-borgring waarbij het tandwiel op de drijfkop geschoven wordt en dan met een klemring wordt geborgd.
    En nu we het er toch over hebben; is er wel eens iemand geweest die gemerkt heeft dat bij zo’n dun toertandwiel de (dikke) ketting herrie gaan maken? Ik heb het over een schrapend geluid als of de ketting versleten is. Bij mij ligt er echter een nieuwe op en het klinkt niet helemaal koosjer.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *