Transportfietsinfo gezocht

hallo,

Ik ben sinds kort ook eigenaar van een transportfiets.
Nou ja, ik heb alleen een frame, stuur, spatborden en de beugels.
Voor de rest heb ik niks, maar ik zou graag wat meer info over de fiets willen hebben.
Zoals het merk en bouwjaar, niet dat er straks verkeerde onderdelen van bv gazelle en batavus of iets dergelijks in zitten.

het frame nr: 031847
Het frame is allemaal grof en zwaar uitgevoerd.
En om de fiets rijdend te maken, wil ik zoveel mogelijk de juiste onderdelen kopen en monteren. De fiets wordt zowiezo in ere hersteld.

Mvg. Arwin v. Vliet

4 gedachten aan “Transportfietsinfo gezocht”

    1. hoi Martijn,

      Ik heb wel zo een zelfde voordrager er op zitten.
      Maar ik kan nergens een teken (gaatjes) van een merk vinden.
      En waar bij jouw de letter B staat, is het bij mijn fiets veels te klein.
      En misschien is het wel een zelfbouw frame?
      of heb ik misschien het frame nr. verkeerd om gelezen?

      Gr. Arwin

  1. Ik heb via Herbert Kuner wat verdere informatie over mijn fiets kunnen vinden.

    Beste Arwin,

    Ik heb gekeken in mijn databank en fotoverzameling van oude Nederlandse fietsen. Er zijn maar 2 merken waar ik framenummers tegenkom die met een 0 beginnen en rechts op de zadellug van boven naar onder lopen: Stokvis (Rotterdam) en Mustang (Assen). Toen heb ik naar de vorm van de cijfers gekeken. Bij Stokvis geen overeenkomst. Bij Mustang heb ik drie verschillende “lettertypes” aangetroffen, en een daarvan komt aardig overeen met het nummer van jouw fiets. Bovendien zitten beide nummers erg dicht in de buurt van elkaar. Zie attachment.

    Nog een kanttekening: De fiets met nr. 031940 (bouwjaar omstreeks 1950) is officieel geen Mustang maar een Candia (= grossiersmerk uit Coevorden), zo staat het op het balhoofdplaatje. Ik heb hem alleen aan de hand van kenmerken bij Mustang thuis kunnen brengen. 100% zeker is dat echter niet. Vast staat dat Mustang behalve fietsen onder eigen merk ook frames aan zelfmonterende grossiers verkocht die deze onder hun eigen merk afmonteerden en verkochten.
    Als op jouw fiets geen sporen van een merkplaatje zitten, zoals ik op transportfiets.net lees, zal daar een transfer op gezeten hebben, en dat kwam bij zelfmonterende grossiers veel voor.

    Groeten,
    Herbert Kuner

    http://sn110w.snt110.mail.live.com/att/GetAttachment.aspx?tnail=0&messageId=ca4ade8f-74d6-11df-bd62-00215ad82052&Aux=44|0|8CCD6FAB5E43FC0||

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *