Welke oude fiets voor kindervervoer?

Hoi,

Ik wilde een verzoek plaatsen. Als liefhebber van oude fietsen vroeg ik me af welke fiets geschikt is om tzt 1 of 2 kleine kinderen door de stad te fietsen.

Ik zoek dus een fraaie en degelijke oude damesfiets met lage instap. Ik wil eerst 1 en later misschien 2 zitjes op de fiets kunnen plaatsen ,of een rieten mand tzt achterop, (vandaar de lage instap- damesfiets). Ik ben 194 lang en zoek dus een grote fiets. Sinds 3 maanden ben ik vader en het leukste lijkt het mij om met mijn zoontje voorop te fietsen. Momenteel heb ik een oude omafiets , maar eigenlijk weet ik nu al dat daar geen kinderzitje op gaat passen ondanks die wel de gewenste lage instap heeft. Bestaan er grote oma fietsen of zijn ze allemaal -ongeveer- dezelfde maat?
Ik ben gecharmeerd van oude fietsen dus wil geen nieuwe hippe fietsen met allerlei gadgets. Wie heeft een goede tip?

Dankjewel,r.

4 gedachten aan “Welke oude fiets voor kindervervoer?”

 1. Hallo Rutger,

  Gefeliciteerd! Ik overweeg een (moderne) bakfiets omdat me dat zelf het leukst zou lijken… Alleen is stallen een probleem – weinig plek naast mijn transportfiets.

  Een kinderzitje voorop past toch op elke stevige (oude) fiets, vanaf een maand of negen kan dat geloof ik?

  Groet,
  Bas

 2. Ik zal eea iets specificeren.

  Momenteel rij ik op een oude simplex. Een heerlijke fiets, maar deze heeft stangenremmen en voor sommige kinderzitjes is dat een probleem omdat die (deels) vast zitten aan de stuurpen. Daarnaast is het met kind in draagzak ,of straks achterop, lastig opstappen.

  Daarnaast tips voor kinderzitjes. Ik kan het wiel opnieuw uitvinden, maar wellicht hebben mensen hier eerder met dit bijltje gehakt.

  Alvast dank,r.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *