Gemotoriseerde ijsbakfiets

Hallo,
Iik heb net een ijsbak fiets gekocht en wil hem gaan restaureren .
Ik zou graag weten wat voor een merk het is misschien kunnen jullie er achter komen ik heb zelf al lopen zoeken maar kom niet verder. Het is een bakfiets met hulp moter, merk van de moter is jlo bouwjaar van de moter is 1957
Ik doe er wato’s bij ik hoor graag van jullie.

vrg ronald kluts

ISLOK

12 gedachten over “Gemotoriseerde ijsbakfiets”

 1. Hoi Ronald.
  Wat een ontzettend leuk ding. Dit doet me terug denken aan jaren van kinderlijk geluk. In Breda hadden we ooit een ijsventer die met zo’n zelfde geval door de stad reed. Hij fietste als hij door de wijk reed en had dan een grote bel waar hij voortdurend mee belde. Als hij de wijk uitreed startte hij het motortje en reed dan zo naar de volgende wijk. Meestal achtervolgd door een kluit joelende kinderen. Zo lang ze hem bij konden houden natuurlijk.
  Helaas weet ik niks van bakfietsen, dus kan ik je niet verder helpen. Maar ik ben heel benieuwd hoe het eindresultaat van de restauratie eruit komt te zien.
  Groeten,
  Roeland.

 2. Hallo, Ronald
  Met deze foto kunnen we niet zoveel. Je zal toch echt met wat scherpere foto’s van verschillende kanten en detail opnames moeten komen. De bakfietsen van de verschillende fabrikanten lijken veel op elkaar en het verschil zit vaak in de details. Wat is het frame nummer ? De opbouw van het framenummer kan ook helpen bij het vinden van het merk en bouwjaar.
  Hou er rekening mee dat de RDW geen kenteken afgeeft op een merkloos voertuig. Als er geen goed bewijs is van het bouwjaar, wordt hij gekeurd als een modern voertuig en moet voldoen aan dezelfde eisen (en dat is niet bevordelijk voor het uiterlijk).
  gr. Erwin

 3. Leuk ding!
  Kijk eens op http://www.bakbrommrs.nl of surf naar bakbrommerforum daar weten ze alles.
  Een kenteken krijgen zonder aanpassingen aan de huidige tijd is ook mogelijk hoor. Je moet aannemelijk maken (folders,documentatie e.d.)dat je bakbrommer echt uit dat jaar (+/-) stamt.
  succes!

 4. Hallo Ronald,

  Ik weet niet of je de ijsbakfiets al verkocht heb, maar ik zie deze vraag voor het eerst op deze site.
  De vraag die je stelde, welk merk is het?. Bij de andere reacties zie ik geen antwoord hierop. Volgens mij is het een I.S.L.O.K het ziet er hetzelfde uit wat ik op de foto zie als de mijne, de tank en de bediening is hetzelfde. Bij mij een jlo motor met 118 cc, (FM 120) maar dan wel van op kenteken. Dus eigenlijk geen bakbrommer maar een motorcarrier van 1954, als kruideniers bakfiets gebruikt, VEGE EEN VOEDENDE VERZORGING staat er op de zijkant.

  Frans

 5. Vergissing.
  Ik heb de foto van islok nog een opgezocht, en staat op de bakfiets niet vege een voedende verzorging maar : Ve Ge verzorgde voeding

  Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *