Gratis fietsmand

Hoi Bas.
Vandaag heb ik definitief mijn fietsmand vervangen door een krat. Dat bevalt me uiteindelijk het beste. Mijn mand komt daardoor vrij. Hij is helemaal geschikt voor een klassieke transportfiets en daarom zou ik hem aan iemand willen geven die er de waarde van inziet. De mand heeft last gehad van houtworm maar die is inmiddels behandeld. Wie ‘m wil hebben moet hem zelf af komen halen in Breda.
Groeten,
Roeland.

12 gedachten aan “Gratis fietsmand”

  1. Hoi Roeland,
    Er staat bij mij nog een Germaan in de schuur waar je mand het goed op doet dus ik wil hem wel ophalen.
    Dan kan ie meteen mee met De Grootte Transportfietstoer.
    Als je het er mee eens bent dan moet je maar even laten weten waar ik naar toe kan komen.
    charles@tilburgers.nl
    Altijd leuk om medeweggebruikers te ontmoeten.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. Hoi Charles.
      Dan is de mand vanaf nu van jou. Dan gaat hij van de ene Germaan naar de andere.
      Ik zal je zo even mailen voor een nadere afspraak.
      Groeten,
      Roeland.

  2. Hallo Roeland,

    Mooi mand heb je daar en ik zie dat je er al iemand mee blij hebt gemaakt.
    Nog veel leuker vind ik dat ik dus niet de enige bredanaar ben op een oude transportfiets, ik heb er namelijk nog geen eentje gespot het afgelopen jaar dus ze zijn zeldzaam in Breda denk ik.
    Ik heb een oude batavus met een inklapkratje op de voordrager, ziet er niet super uit maar is wel erg parktisch bij het boodschappen doen.

    Nou wie weet komen we elkaar nog wel eens tegen op straat, ik woon in de wijk boeimeer en fiets vaak richting stad in het weekend.

    Vriendelijke groeten Chris uit Breda.

    1. Hoi Chris.
      Zo zeldzaam zijn ze niet hoor, in Breda. Ik fiets er vrijwel elke dag mee van de Haagse Beemden naar mijn atelier aan de Keizerstraat en om te voorkomen dat hij gejat wordt zet ik ‘m altijd binnen. Dan zie je hem dus niet. Ik ben al een aantal keren mensen met echt oude transporters tegen gekomen. O.a. in de Overakkerstraat, de Baronielaan, in het Ginneken en natuurlijk in de binnenstad. Twee van mijn collega kunstenmakers rijden er ook een en verder zie ik nogal wat oude en nieuwe transporters terug binnen de vereniging van volkstuinders. Ik denk dat er in Breda wel zo’n tien of 15 echte oude rondkarren. Wie weet komen we elkaar nog eens tegen. Mijn Germaan is tegenwoordig voorzien van een grote oude veilingkrat.
      En mogelijk zien we elkaar tijdens de grote transportfiets tour van Charles waar ik hoogst waarschijnlijk wel aan zal deelnemen.
      Groeten,
      Roeland.

      1. Hoi hoi,
        Ik kijk in Tilburg natuurlijk ook om me heen om mooie oude transporters te ontdekken en die zie ik bijna niet. Een hoog enkele keer iemand op een antieke fiets al dan niet met kruisframe.
        In De Hall of Fame zit iemand die aan antieke herenfietsen sleutelt en dan de mede organisator van de toer op 13 juni maar dat is ook geen tranportfiets. Ik ben blij verrast te horen dat er in Breda nog veel van die fietsen rondkarren.
        Groetjes van mij,
        Charles Waagenaar

  3. Hoe meer hoe beter zullen we maar zeggen, ik zie in Breda erg veel nieuwe transporter rondrijden van het merk CORTINA deze zien er mooi maar fragiel uit.
    Ik hou het dus lekker bij de oerdegelijke oude transporter!!

    En Roeland, ik kom je vast nog wel eens tegen in Breda.

    Groeten Chris

      1. Hoi Ad,
        Gefeliciteerd met je “nieuwe” fiets.
        En ik spreek maar even voor iedereen uit dat we allemaal nieuwsgierig zijn naar de foto’s dus maak er maar snel een paar dan kunnen we meegenieten.
        Groetjes van mij,
        Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *