9 gedachten aan “De slagersmachine van Burgers”

 1. Dat ’t ventiel niet in een kruis van spaken mag uitkomen is deels ‘omdat ’t zo hoort’ en deels bijgeloof, met als argument dat je er met een pomp niet goed bij zou kunnen komen. Heb ’t zelf eens expres gedaan omdat ik dan minder gauw met m’n slot aan m’n ventiel zou blijven haken, kun je ook vergeten.
  Maakt niet veel uit hoe je ’t doet, maar tussen de kruisen in staat ’t netjes.
  Wat mij opviel is dat de zadelpijp gemeten werd vanaf ‘bovenkant trapasstuk’, bij mijn weten is dat tegenwoordig ‘hart trapas’.
  Overigens zou ik ‘m zó willen hebben, mooi ding.

  1. Misschien dat het bij aluminium velgen wel uitmaakt. Bij deze velgen is de verbinding tussen de twee uiteinden in het algemeen met twee pennen uitgevoerd. Als je het wiel volgens de regels spaakt met het ventiel tussen de kruisen in, valt de verbinding precies in het midden van een kruis. De verbinding wordt daardoor tegen elkaar aangetrokken.
   Voordat iemand gaat zeggen dat we met onze fietsen niks met aluminium velgen te maken hebben; de 28 x 1.75 velgen van de Sparta Pick up en de 26 x 2 velgen van de BSP Metropolis (allebei van Schotthorst/Rigida) zijn van aluminium. Ook de huidige 28 x 1 1/2 velgen worden niet meer van staal, maar van aluminium gemaakt.

 2. Hallo

  Zie hier mooi folder materiaal, heeft iemand folders van Eysink waar ook tandems in staan afgebeeld jaar ongeveer 53

  Hoor gaarg een reactie

  gr sjaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *