Afbouw-transportframes Empo en Juncker

Dit zijn frames om zelf af te bouwen voor de fietsenmaker van Juncker (1937-38) en Empo (1935-36). In de Eysink onderdelen prijscourant (1932-33) worden de losse frames ook genoemd, maar daar staan geen afbeeldingen bij.

Erwin de Groot

Uit de prijscourant van Empo 1932-33 (klik voor volledige weergave)

Uit de prijscourant van Juncker 1937-38 (klik voor volledige weergave)

4 gedachten aan “Afbouw-transportframes Empo en Juncker”

    1. Nee, dat daar wordt niks over gezegd. Het lijkt mij het meest logisch dat de frames ongenummerd zijn, zodat iedereen zijn eigen nummerreeks kan gebruiken. Een vriend van mij heeft een tandem (met hulpmotor) van onbekend fabrikaat zonder framenummer. De zelfde tandem, zonder hulpmoter, andere kleur en een balhoofdtransfer van een fietsemaker (is in bezit van mijn vader) heeft ook geen framenummer. Het zelfde model frame is nog een keer gezien, anders opgebouwd, merk onbekend en geen framenummer.
      Het is natuurlijk ook nog mogelijk dat de ene leverancier ze wel nummerde en de andere niet. Mocht iemand eens een bejaarde fietsemaker tegenkomen, misschien eens navragen of hij zich nog iets kan herinneren daarover ?

      1. Dat van die oude fietsenmaker lijkt onderdeel te gaan worden van de zoektocht naar de geschiedenis van mijn fiets. Wordt waarschijnlijk een lang verhaal maar de aanhouder wint (hoop ik).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *