N.V. Rijwielfabriek M. Pon Amersfoort

Het PON-transport-rijwiel is berekend voor zwaar en transportgebruik: extra zware balhoofddelen en sterke transport-voordrager.

“Het maakt de last licht”.

Nuttige last tot 150 K.G.
Diepzwart geëmailleerd frame, bewerkt volgens systeem “PARKER” met dubbele bovenbuis.
Degelijke transportdrager met extra steun op kroonstuk.
Speciaal verzwaarde binnenbalhoofdbuis.
Roestvrij gelakt stuur met bel.
Pedalen van verzwaarde constructie met rubber blokken.
Solide transportzadel met lederen dek.
Zwaar vernikkeld balhoofdstel en kettingwiel met crancks.
Verzwaarde spaken in voor- en achterwiel.
Transportketting in uitvoering 1/2 x 8/16.
Spatborden breed 70 m.m.
Banden: PON TRANSPORT 28 x 1 3/4.


Met dank aan Velorama.

26 gedachten aan “N.V. Rijwielfabriek M. Pon Amersfoort”

 1. ik heb in mijn bezit een metalen hoedje ik denk dat deze is bedoeld als asbak

  er staat een tekst op N V Rijwielfabriek M PON

  de volgende teks is

  O HANNES WAT N HAUT !

  Kan iemand mij verder helpen

  B V D

   1. Mijn vader is van 1955 tot 1961 ongeveer bedrijfsleider geweest bij Pon. Ben er als kind vaak geweest. Herinner me het opgezette paard in de showroom. En de fabriek met de chroom-en moffelbaden. En de tuin met de seringenbomen.
    Heb zelf ook op een reclamefoto gestaan met een meisjesfiets. Herinner me nog wel wat namen van medewerkers.

    1. Mijn vader (Rinus van Putten) heeft bij Pon gewerkt vanaf 1930 tot 1979. Wij Kwamen zondags de verwarming op de Nijverheidsweg aanzetten, ik kan het paard “de Ponnette” in de hal goed herrinneren en in mei seringen plukken dan was mijn moeder jarig. Ik heb nog een foto toen de fabriek op de Arnhemseweg was weet niet hoe ik die hier kan plaatsen

 2. wie kend de oude fietenfabriek niet op dat stukje nijverheidsweg te Amersfoort waar meindert pon handelde onder de naam N.V.fietsenhandel M.Pon te Amersfoort de werkelijkheid is dat het bedrijf van hem was maar het perceel de fabriek was dus van mij het was en is mijn bezit Meinderd Pon vervaardigde daar fietsen zoals burgers en union fietsen opzich goede fietsen wel.wie kan mij foto’s leveren van het fabriekje van de buitenkant maar Ook van de binnenkant zoek ik alles is welkom Ook alles wat met deze fietsenfabriek te maken heeft alvast bedankt!

  Cees van den Hoek
  Friesenburgstraat 5
  6535MG Nijmegen
  E-mail: c.hoek33@hello.nl

  E-mail: cj.hoek@live.nl

  1. Ik heb ook een relatiegeschenk vanN.V. Rijwielfabriek M. Pon Amersfoort. Het is een brievenopener en ik wil deze verkopen. Mijn tel. 06_10790121 voor het geval u geinterresseerd bent. Vriendelijke groet. J.C.Kleijn_Treels

 3. Las per toeval uw bericht fietsenfabriek Pon. Als oud directiesecretaris Pon’s Automobielhandel heb ik ook te maken gehad met Pon Rijwielen. Hoewel niet veel heb ik in het hist,archief van Pon Leusden wat materiaal gevonden. Zend mij uw postadres en zal aansluitend wat cc aan u zenden.

  B.v.d.Giessen, Stadhouderserf 4, 3871 DC Hoevelaken.
  06-51910128

  1. Hi Mr. Bob the Giessen. I apologize for my English, but I use a translator. My name is Paolo, I live in Bologna (IT) and I bought an original Pon from 1910 in all components. Unfortunately, some things are missing and are desperate for them. Here in Italy there are no original parts of the time. How can I contact you? My email address is paololai.nu51@gmail.com
   I would be really happy to be able to put off the original components of the time, even if used, but as long as they are original.
   Yours sincerely
   Paolo Lai

 4. Buongiorno, mi e’ stata regalata una bicicletta m.pon amersfoort rijwield fabrieck. vorrei sapere notizie su questa bici, e dove posso trovare il freno a tamburo della ruota posteriore, perche mancante.
  Grazie, saluti
  Salvo Scardamaglia

 5. Ik heb een Pon Jubileum damesfiets met 3 versnellingen en trommelremmen (er staat op 85 jarige jubileum). Weet jij in welk jaartal deze fiets is gemaakt. En of deze nog waarde heeft voor een verzamelaar?

 6. Buenas tardes, mi nombre es Luis Danese y vivo en Buenos Aires, Argentina. Encontre una vieja bicicleta PON (su headbadge dice M,V,PON Rijwieken Fabrik Amersfoort) de la cual solo tengo el cuadro (caja de cigueñal abierta) con un grabado en su parte inferior “178” y la horquilla con la parte superior niquelada. Su numero de serie es 470.651. Tiene un solo caño superior con una curva hacia abajo en el sector del asiento. Ruedas 28″. Modelo y año? Muchas gracias¡¡¡¡

  1. Volgens DeepL.com:
   Goedemiddag, mijn naam is Luis Danese en ik woon in Buenos Aires, Argentinië. Ik heb een oude PON fiets gevonden (op het balhoofd staat M,V,PON Rijwieken Fabrik Amersfoort) waarvan ik alleen het frame (open krukasbak) heb met een gravering op de onderkant “178” en de vork waarvan de bovenkant vernikkeld is. Het serienummer is 470.651. Het heeft een enkele bovenbuis met een neerwaartse buiging in het zitgedeelte. Wielen 28″. Model en jaar? Hartelijk dank¡¡¡¡

   De zet is nu aan iemand die iets weet over Pon-fietsen 🙂

 7. Bonjour, mon nom est Luis Danese et je peut vous ecrire en francais. En resumee, mon cadre a le “headbage” original, ou dit NV PON Rijwielen Fabrike Amersfoort, Sous la boite a pedals, le numero en relief 178, numero de serie 470.651. Roues 28″ je crois x 1 3/4″. Il y a un seul “tube” superieur curvee vers le siege. Pouvez vous me dire le modelle et l anee de fabrication? Merci beaucoup par votre reponse.
  Luis Danese. Cordoba 728 (1617) Gral.Pacheco Argentina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *