1e LVW-transportfietstocht

Zes wijze mannen uit het oosten (van Nederland), waarvan de meesten elkaar nog niet in levende lijven ontmoet hadden, besloten samen een toertocht te gaan rijden met oude (transport) fietsen. En zaterdag 8 augustus 2009 werd een memorabele dag. Een dag die hopelijk het begin is van een lange traditie. Een dag die wij met z’n zessen zien als startsein van een gebruik waar een groeiende groep fietsliefhebbers naar uit zal zien.

Deze eerste keer reed Klaas op zijn schitterende Simplex uit de jaren 20, vermoedelijk rijdt hij de volgende keer ook op een transporter mee. Hij heeft bijna de hele tocht op de Eysink van Sjoerd gereden en dat smaakte naar meer. Marcel reed op zijn, op enkele moertjes na, originele Burgers uit 1937. Raymond fietste op zijn nooit gepoetste Gazelle transporter uit plus minus 1930. Marcel legde de tocht af op zijn zondagse transportfiets (de doortrapper) en dat nog wel op zaterdag. Sjoerd reed, als Klaas er niet op zat, op zijn erg mooie Eysink transporter uit ongeveer 1930 en ik (Dick) op mijn merkloze transporter uit de late jaren 20.

We vertrokken uit Etten en maakten een flinke ronde onder leiding van Marcel die de route had uitgestippeld. En wat is het toch mooi fietsen in de Achterhoek. We hebben zelfs nog een stukje gereden door ons buurland, waar we nog even gepauzeerd hebben. De tocht hebben we afgesloten met thee en appeltaart in de tuin van de pastorie van Raymond.

Het mooie van deze tocht, was niet alleen het besturen van zo’n prachtige fiets, maar zeker ook het ontmoeten van mede (transport) fietsliefhebbers, die zoals geen ander begrijpen hoe fascinerend deze hobby is.

6 gedachten aan “1e LVW-transportfietstocht”

  1. Een mooi verslag met foto’s. Dat moet een leuke fietstocht zijn geweest! Ik maak denk ik ook deel uit van de groeiende groep fietsliefhebbers die uitziet naar 8 augustus 2010!

    Marcel de doortrapper ken ik. De fiets van Sjoerd ook. Maar wie is verder wie?

  2. Prima initiatief! Dat zal volgend jaar druk worden, zaterdag’s L,V,W tocht en zondag’s de rit van de oude fiets in Norg. Dit jaar weer 4 transportfietsen onder de 72 deelnemers. Leuk!!!
    Mijn camera is stuk anders zou ik foto’s sturen

    1. Hoi Renee,
      Zou je mij kunnen informeren over tochten voor oude fietsers met oude fietsen?
      Ik heb er wel naar gezocht maar waarschijnlijk niet op de juiste plaatsen.
      Groetjes van mij,
      Charles Waagenaar

  3. Hoi transportfietstochters,
    Wat een prachtig initiatief. Mag ik volgend jaar ook mee?
    Ik zit er aan te denken om in de lente van 2010 ook een tocht te organiseren. Is daar met jullie over te praten om dat mee te organiseren?
    Laat maar iets weten als je dit leest in een reactie.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *