“Nieuwe fiets”-vragen

Hallo Transporters.

Van mijn vader heb ik een transportfiets gehad. Het is een fiets die is gebruikt bij een transportbedrijf (wat al lang niet meer bestaat) uit Leimuiden. Die reden een soort bodedienst naar een steden en dan ging de fiets mee achter in de vrachtwagen en werd vanuit de wagen de pakketjes met de fiets weggebracht. Verder weet ik niets van de fiets. Ik kan (nog) geen merkje,nummer of andere kenmerken vinden. De wielen zijn kort geleden opnieuw gespaakt door m’n vader. (Is heeeeel vroeger fietsenmaker geweest.) De velgen schijnen origineel te wezen, ook de naven schijnen bij deze fiets te horen. Het is een doortrapper en de linker krenk is een keer vervangen want die is een 1,5cm korter. Wat mijn opvalt is de kettingkast met achteraan een haakje en de bevestiging van het rek aan het stuur. Speurende op deze prachtige site ben ik dat nagenoeg niet tegengekomen. Mijn vraag is eigenlijk dan, wat zal ongeveer het bouwjaar zijn en van welk merk kan de fiets zijn?

p.s. De mand is pas nieuw dus die telt even niet mee.

Gr Wilco Vaneman

12 gedachten aan ““Nieuwe fiets”-vragen”

 1. M,n eerste indruk is dat je het moet zoeken bij Eysink /Magneet of Kestein gezien de bevestiging van het rek aan het stuur en de aparte vork kroon .
  Het kettingscherm is een standaard Roelewiel scherm die ook gemaakt is in 28 en 26 inch .
  Zie folder materiaal ! daar staat ook een Transporter bij met een dergelijke rek bevestigt aan het stuur .
  Maar mooi is het wel ! .

 2. Hallo,

  Ik ben op zoek naar een transportfiets en heb gisteren een proefritje gereden op een fiets. Er zat veel speling op de trapas, het was er een zoals bij uw fiets: 2 bouten in het frame en het bracket volledig in het frame. Zijn deze trapassen gemakkelijk te repareren en te vervangen? Ik heb niet eerder een fiets gerestaureerd enkel moderne fietsen opgebouwd, dus ik ken deze trapassen niet.
  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Mvg., Erwin

 3. Hoi Erwin

  Als het een 16 mm as is zou je de bracket breedte kunnen meten en de aslengte en dan bij een fietsenmaker kunnen informeren of die zo,n BSA trapas heeft of kan bestellen bij de Grossier .
  Zo heb ik zelf ook een dergelijke as vervangen , fietsen makers zoals die bij stations die van alle merken repareren zijn vaak goed op de hoogte van vervangings onderdelen sucses !.

  1. Hoi Marcel,

   Bedankt voor je reactie. Ik heb de fiets nog niet gekocht, maar wanneer er een reeele kans is dat ik de trapas kan vervangen, dan wordt het wel aantrekkelijk. Bedankt voor de reactie.

   Mvg., Erwin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.