10 gedachten aan “Achielle”

  1. Terry, Ik ben ook geen fan van retro “wilt op een transportfiets lijken” fietsen maar jouw opmerking lijkt wat sterk. De Achille hoort hier niet echt bij maar het ziet er toch uit als een stadsfiets van tenminst okee kwaliteit. Er zijn namelijk veel slechtere fietsen zoals die vreselijk Chinese namaak kindervervoer dingen. Nou die hebben echt geen bestaansrecht!

    1. @ Terry: Jammer dat er zo kritisch op Achielle gereageerd wordt! Je zou eens met eentje moeten rijden! Heb er zelf eentje en ze zijn oersterk en ontzettend degelijk…
      Achielle is tenminste een merk dat nog goede en nieuwe transportfietsen bouwt, volledig in de eigen fabriek! Beter dan al die rommel die ze tegenwoordig verkopen…
      Het ziet er dan misschien geen 50 jaar oud uit, maar achielle heeft wel een stevige fiets die ontzettend hard gaat!
      Probeer maar uit, maar ja, zo die-hard als jij kan je toch niet overtuigen

  2. Hey mensen,

    Ik ben ruim 2m lang en heb gezien dat Achielle als een van de weinigen 70cm frames heeft.

    Iemand een idee welke Nederlandse dealers Achielle verkopen? Ik woon in Maastricht en wil de fiets kopen via het fietsplan, dus denk dat ik bij een nederlandse winkelier moet kopen…

    Verder iedereen tevreden over Achielle? vind ze er goed uitzien in ieder geval..

  3. Dit is een “retro”-fiets, niet bedoeld of gemaakt als professioneel werkpaard zoals “echte” transportfietsen, het is meer een gewone fiets met een rekje er voor op en een mand.
    Deze site is denk ik meer voor “freaks” die de oude degelijke en heel zwaar uitgevoerde transportfietsen mooi vinden.

    Als je in de ogen van die mensen (waar ik mezelf ook onder schaar) naar dit soort moderne uitvoeringen van een transportfiets kijkt, dan krijg je uitspraken zoals die van Terry.

    Natuurlijk is dit niet een waardeloze fiets, hij fietst hoogstwaarschijnlijk stukken beter (lichter) dan een oude “echte” transportfiets.
    Hij is gepoedercoat en heeft veel RVS-onderdelen dus dat roest niet snel.
    Hij voldoet aan “de wet” met al z’n reflectoren en verlichting, heeft versnellingen, RVS velgen en spaken, alles is nieuw, netjes, glimt, en hij stuurt ook stukken flitsender met die steile balhoofdhoek !

    Technisch gezien heeft deze fiets echter alles wat een “oude freak” afstoot;
    Deze moderne uitvoering is heeft een grotendeels gelast frame van lichte buis gemaakt, stijl en niet speciaal als transportframe ontworpen. De trapas met vaste kogellagers zit in een plastic (klik-systeem) houder in de bracket.
    Overal reflectoren en verlichting van plastic, bijna alle gebruikte onderdelen komen uit Taiwan/China, de RVS spaken zijn niet echt geschikt voor zware ladingen vervoeren (breken snel), het rek(je) is licht en kan weinig gewicht hebben (is meer voor de show), zeker in vergelijking met een roelewiel rek, en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

    Deze fiets is zo totaal anders dat meningen van liefhebbers van beide soorten fietsen botsen….eigenlijk zou zo’n fiets een andere naam moeten hebben omdat het een totaal ander ding is.

    Alleen wordt hij wel verkocht als “transportfiets”, dus heeft Jan Willem, die de trotse eigenaar is, hem wel op het transportfietsnet geplaatst, terecht !

    Maar hij hoort hier eigenlijk niet thuis naar mijn mening.

    Groeten,
    Andre

  4. Afgelopen zaterdag heb ik een Craighton besteld.

    Nu wil ik er ook wel graag zo’n mooie en praktische mand op, zoals Jan-Willems fiets hierboven er eentje heeft. Kan iemand me vertellen waar je zo’n mand kunt kopen? Ongetwijfeld kan de fietsenhandelaar me hieraan helpen, maar misschien kan het elders beter en/of goedkoper.

    Tnx.
    Steven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *