Nu op zoek naar een voordrager

Hallo,

Ik vond de site en moet zeggen erg mooi en informatief.

Nu heb ik zelf recentelijk de fiets op de foto gekocht.
Volgens mij een transportfiets, maar de voorvork is vrij nieuw en hij ziet er vreemd uit met de dichte wielen.
De wielen zijn dicht omdat de fiets gebruikt is als “stelfiets”
D.w.z. Man met dik pak fietst snel weg en dan laten ze de politiehond los die de man inclusief fiets z.s.m. vloert.
De schijven op de wielen zitten er dan ook om de tere pootjes van de hond te beschermen.

Ik heb geen idee wat het merk van de fiets is ik heb alleen de velgen aan de binnenkant ontroest in de hammerite gezet en isolatietape erin geplakt i.p.v. dat rubberen lint.

Nu zoek ik een voordrager. Ik zie ze nieuw te koop o.a. op marktplaats maar meestal zijn het nieuwe en die zijn volgens mij niet zo mooi.
En als ik een oude zie dan is hij te koop in friesland of noord holland en dan kost ie me meer aan benzine dan aan de daadwerkelijke aanschaf.
is er in de buurt van Breda niet iemand die nog zo’n rek in de schuur heeft liggen of is dit niet de juiste plaats om deze vraag te stellen?

Met vr. Gr.

Hubert Heijne

15 gedachten aan “Nu op zoek naar een voordrager”

 1. This een Stelfiets { omgebouwde Transporter } !
  Waarom laat je het niet zo ? is toch ook mooi met die dichte wielen en jasbeschermers ?
  dan zet je er een lamphaak op met een jukkel van een koplamp en mischien een zweefzadel zoals het Tabor model en dan heb je een leuke Tourfiets .

 2. p.s. die dichte wielen welk materiaal is hiervoor gebruikt en hoe zijn ze bevestigt ,alleen een boutje en moertje of zit er nog een busje tussen beide platen? .

 3. Je zou natuurlijk kunnen proberen om er één zelf te maken van bandstaal en klinknagels ,en anders gewoon blijven proberen op marktplaats,misschien willen ze hem dan wel opsturen voor je!
  Een ritje kan lukratief zijn want ze worden al schaarser!

  PS haal die isolatietape er af!!!!, en haal voor een paar euro gewoon even rubber velglint.dat is niet voor niets verzonnen.Het is om je binnenband te beschermen tegen het lek prikken van de spaken!
  groeten Ad

 4. Lekker zo laten, die voorvork kan toch geen extra gewicht hebben en echt ‘origineel’ krijg je ‘m nooit. ‘T ding heeft z’n eigen geschiedenis, laat ‘m dat maar vertellen. O ja: De lijm van je plakband kan de binnenband aantasten.

  1. nou nou nou… niet echt origineel te krijgen??
   Ik heb onlangs zon breed “gazelle rek” gekocht op mp voor €25.
   Hetzelfde rek word nu weer aangeboden.(30 op geboden)
   En vorige week stond er een roelewiel rek te koop.. en er hebben de afgelopen paar maand zeker twee losse transportvorken opgestaan…
   Dus, een er transporter van maken is goed te doen, en dat zou ik ook zeker doen als je er nog geen hebt.
   die plakband tip is een goeie 😉

   1. Echt origineel zoals ie uit de werkplaats kwam lukt niet, en ik vind ‘m zo wel erg leuk. Als je geen transportfiets nodig hebt maar een degelijk rijwiel wilt is ie zo wel goed, met die dichte wielen. Die voorvork ziet eruit als zo’n wegwerp geval, die mag wel steviger, maar dat komt wel als ie doorzakt.

 5. Hallo,

  Allereerst bedankt voor de reacties en tips!!

  Ik wil de platen in de wielen ook laten zitten. Ze zijn van polyester en zitten er redelijk zonder deuken opgemaakt met boutjes en moeren dus misschien dat er inderdaad busjes tussen zitten.
  En de velgen waren aan de binnenkant dusdanig roestig dat ze de banden al op diverse plaatsen lekgestoken hadden. Na het ontroesten en de behandeling met hammerite (omdat ik dat toevallig sneller vond in mijn schuur dan menie) op zoek geweest naar velgenlint, maar twee fietsenmakers gaven de tip isolatietape te gebruiken (zit nauwelijks lijm op dus tast ook de binnenband niet aan) en drie keer rond de velg met de tape inderdaad tegen het lekprikken door de spaken.

  Nog steeds op marktplaats aan het speuren naar een rek ,…dus komt goed.

  Tot zover bedankt

 6. Ik heb een rek te koop. Zie de ‘mijn fiets is een transportfiets’ op deze site. Het zit op de eerste foto van mij 28″ fiets. Ik woon in Assen.

  1. hallo. ik zag op transportfiets.net staan dat u een voordrager/bagagerek heeft staan. is die nog aan wezig? groeten ruud

  1. hallo. ik zag op transportfiets.net staan dat u een voordrager/bagagerek heeft staan. is die nog aan wezig? groeten ruud

 7. Hallo, Rene en Jeroen

  waarschijnlijk heb ik er een opgesnord.
  Wordt het niets dan laat ik het jullie wel weten.
  Alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *