20 gedachten aan “Wim Kateman, bakker te Venray”

  1. Na enig speurwerk op deze site denk dat het een Eisink is. Er word geschreven dat Eisink de enige is die aparte ogen op de voor en achtervork heeft voor de drager en spartbordbenen. Zodat als het wiel er uit moet alles kan blijven zitten. Wat natuurlijk wel makkelijk is.

    Wie gaat vertellen dat ik het fout heb?

    zoek op: Bijzondere Cyrus-transportfiets te koop

  2. Mooie foto en nog wel een Eysink! Het is een vroege uitvoering, nog met vier steunen onderaan de drager, een kort voorspatbord en zowel voor als achter slechts een enkele spatbordbeugel. Latere kregen de Eysinks een andere drager met twee steunen en spatborden mel elk twee beugels. De Eysink op de foto komt overeen met de foto’s uit de prijslijst van 1932. Alleen het kettingwiel lijkt er niet zo een te zijn met de letters Eysink, maar het latere type zoals in mijn eigen Eysink.

  3. Hardstikke leuk om mijn vader toen hij nog jong en knap was op deze fiets te zien. Ik heb deze fotó wel eens gezien. ik weet alleen niet meer waar. In elk geval niet in mijn fotoalbum.

  4. Verrast was ik toen ik via deze site een foto van mijn vader zag, als jonge bakker brood bezorgend naar zijn klanten. Geweldig leuk! Gelukkig heb ik zelf deze foto en bewaar hem als een kostbare herinnering.

      1. Hallo Odette,

        Nu pas je reactie gezien! Wel heel laat maar ik hoop dat je hem toch leest. Heel leuk dat je gereageerd hebt.
        Ik ben inderdaad de Dini die bij jou in 1984 in het Anna ziekenhuis in Geldrop lag.
        Ben benieuwd hoe het me je gaat en hoop dus snel wat van je te horen.
        Groetjes,
        Dini Kateman

    1. hoi Dini,
      is het mogelijk om van de originele misschien door iemand een goeie hires scan te maken?
      ik wil wel de kosten vergoeden , ik heb namelijk ook zo’n eysink en deze plaat zou wel heel mooi zijn om uit te vergroten.
      mvg . Ronald

  5. Wat een leuke foto zeg, bakker Wim Kateman was onze buurman (of beter gezegd, die van mijn ouders) op de Langstraat in Venray. De goeie oude tijd he? Prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *