Trekpad 42, Burgwerd

Willem Boschma was handelaar in oud papier, lompen en metalen. Ook verkocht hij bakkerswaren van bakker Boorsma. En Turkenburgzaden aan mensen met een groentetuin. In de schuur aan het Trekpad 42 stond een pers voor oud papier en lompen. Willem heeft tot 1969 in Burgwerd gewoond.

Met dank aan Lolle Baarda voor de foto’s, het verhaal en de prachtige site Burgwerd-Hichtum.nl.

De transportfiets is van het merk Simplex. Klik op de foto voor een vergroting.

2 gedachten over “Trekpad 42, Burgwerd”

  1. Leuke foto.
    Wij hebben ten tijde dat we op de lagere school zaten, ook oud papier opgehaald. En brachten dat bij Willem. Dan kwam de portemonee uit z’n broekzak. En kregen we één of twee cent. Dat lag er dus aan hoeveel papier wij opgehaald hadden. En als we vijf cent opgespaard hadden gingen we naar de kruidenierswinkel van Sjoerd de Vries. En kochten een pakje kaugom van vijf cent.
    Leuke herinneringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *