13 gedachten aan “Restauratieresultaat van Rutgers Gazelle”

  1. Vind het zelf ook fraaier natuurlijk,maar je ziet toch meerdere oude gazelles die ook vernickelde onderdelen als stuur-pen-crank-blad hebben dus wat nou origineel is…

    To do;
    -standaard (heb een hebie ,maar past niet)
    -handvatten (eentje is kapot)
    -sloten kopen
    -zadelpen passend maken (?)

  2. Een Hebie past prima mits je daar even een zaag of slijptol gebruik om de standaard pas te zagen tbv kettingkast beugel.
    bout en moer daar van verwijderen , en de hebie bout daar dan plaatsen met daar tussen dan een stukje pijp (anders vervormt de kettingkast beugel) en dan goed vast draaien.

  3. Ad, zou je dit kunnen toelichten? Probeerde vanmiddag eea ,maar wil niet lukken. Die kettingkastbeugel laat ik zitten maar wat bewerk ik?
    Dankjewel vast.

  4. Blaffy,ik zal morgen even een foto van maken , dan kan Bas die (als die dat wilt) er even bij voegen ,dan kan je zien en het misschien begrijpen wat ik bedoel .

  5. Was vandaag uiteindelijk naar metaalbewerker geweest om stukje uit de hebie te laten frezen zodat ie naast de kettingkastbeugel past. Zowel de standaard als het bevestigingsstuk moet stukje af, maar ik kon vandaag niet terecht. Wilde het van de week weer proberen.
    Als dit dan zou lukken boor ik gaatje in beugel groter (dacht ik) en dan doe ik de oorspronkelijke hebie bout er doorheen. Of zal ik een smallere bout door de hebie heen doen zodra het ‘past’ en de beugel ongemoeid laten?
    Bedankt voor je moeite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *