De kakfiets van Atelier Mara Berkhout

Tjidens de eeuwigdurende zoektocht naar informatie over transportfietsen kwamen we in een bijzondere werkplaats terecht. Bij Atelier Mara Berkhout worden unieke fietsen gemaakt.

Wie het eerst kwam met het woord kakfiets weet ik niet, las het woord in een column van Youp van ’t Hek. Anyway, dit is hem!

Kakfiets

Als de kak een dagje ouder wordt, kan de bakfiets ingeruild worden voor de kakrollator, nu al een begrip in sommige wijken in de grote steden. Dan kun je echt van een oldtimer spreken.

Bakrollator

Graag zou ik de trishaw, de badfiets en meer willen laten zien, maar alles is al te vinden op de site van Mara Berkhout.

8 gedachten over “De kakfiets van Atelier Mara Berkhout”

 1. Kunst ??????????
  Bij het fietsje valt me op dat de pot vast op het spatbord zit lastig sturen .
  Maar zeg eens eerlijk los van dat het niks met Transportfietsen te maken heeft Vind je het mooi ??? zou je dit als kunst bij huis willen hebben ??????
  Gelukkig heeft ze geen Transporter of Bakfiets gebruikt .

 2. Ik geloof niet dat Mara hiervoor ouderwetse fietsen zal gebruiken. Kijk maar op haar site.
  Toen ik haar toestemming vroeg voor publicatie van de foto’s liet ze weten zelfs al een tijdje fan van onze site te zijn!

  Bakfietsen zijn ook transportfietsen, dus af en toe een uitstapje met een bakfiets, of een parodie daarop moet toch kunnen?

  De originele column van Youp van ’t Hek:
  http://weblogs2.nrc.nl/youp/2008/07/12/luchtjes/

  De synoniet kakfiets is overigens geen creatie van Youp en heeft zijn oorsprong in Belgiƫ.

  Bij een nieuwe zoektocht naar de oorsprong van de kakfiets.nl kom ik ook een post op “Bakfiets en Meer” tegen, met bijna exact dezelfde inhoud. Henry, het is geen plagiaat hoor!
  http://www.bakfiets-en-meer.nl/category/bicycles-art-fiets-kunst/

 3. Dit is een online webzine over customized en zelfgebouwde fietsen. Er is een gallery met foto’s die mensen van hun creaties hebben gemaakt. Het is een amerikaans webzine, dus veel cruisers en lowriders, maar ook heel veel andere creaties. De ingezonden foto’s komen van over de hele wereld.
  http://bikerodnkustom.homestead.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *