Vink plus hond – De Germaan 121448

Bas,

Hier mijn ‘nieuwe’ transportfiets. Ik had altijd al een oude fiets met een onbestemde leeftijd maar toen ik op jouw site zag dat er een leuke fiets te koop was kon ik de verleiding niet weerstaan. Dus naar Beverwijk gereden en de fiets opgehaald. Ik heb nog bij de verkoper gevraagd of hij wist waar de fiets vandaan kwam. Hij kwam bij een opkoper vandaan. Hij heeft contact opgenomen met de opkoper en die vertelde hem dat het een originele bakkersfiets was. De kleinzoon (uit zaanstad/zaandam) stopte met de bakkerij en verkocht alles. Eigenlijk ben ik dus de tweede eigenaar. Of het waar is weet ik niet. Het verhaal is in ieder geval goed.

Het eerstvolgende wat moet gebeuren is een slag uit het voorwiel verwijderen en een ander zadel. Dan kan hij er weer een poosje tegenaan.

Het framenummer is 121448 waarmee hij (volgens een kenner) uit mid jaren ’20 (gecorrigeerd) afkomstig is. Op het frame staat vink plus hond. Mocht iemand meer informatie hebben dan hoor ik het graag.

Succes met je site,
Laurens

Germaan

Germaan

Germaan

Germaan

Germaan

Germaan

Germaan

14 gedachten aan “Vink plus hond – De Germaan 121448”

 1. gefelictiteerd met de aanwinst!
  een bijzonder exemplaar.
  goeie kans dat die slag in het wiel is ontstaan in Beverwijk in dat fietsenrek.

 2. Vraagje wat zijn dat voor gaten achter de trapas? eerste gat lijkt origineel ? (foto 5)
  en waar zou het voor gediend hebben? (stander?)

  Groet wim

 3. Volgens mij is ’t een reparatie, ik heb al meerdere oude fietsen gezien die ongeveer op dat punt doorgerot zijn. Lekker laten zitten, net als dat verkreukelde rek, dat is ’t levensverhaal van die fiets. De voornaaf vind ik wel wat iel voor een transportfiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *