Gezocht: adres voor solderen mannetje

Onlangs heb ik een transportfiets gekocht merk en leeftijd onbekend.
Bij thuiskomst bleek het mannetje (onderste lug) doorgeroest te zijn.
Wie kent iemand in Groningen en omstreken die zo lug voor mij heeft en hem voor mij erin kan solderen.

Wie heeft een vermoeden wat voor merk en bouwjaar deze fiets is?
frame nummer zadellug is niet meer te lezen met veel fantasie kan ik er alles in zien.
balhoofd heeft geen gaatjes waar plaatje heeft gezeten.
geklonken tandwiel trapas is 16mm.
tornado achteras 1940.
vooras doorlopend met nippel.
bracket met twee bracketbouten

Groet uut grunn. wim

Doorgeroest mannetje

Doorgeroest mannetje

Doorgeroest mannetje

Doorgeroest mannetje

Doorgeroest mannetje

29 gedachten over “Gezocht: adres voor solderen mannetje”

 1. Dank je wel Bas voor de link, omdat niet iedereen ingeschreven staat in het forum oude fietsen, nog even deze tip van Martin: met afbijt het nummer schoongemaakt hierna met een vinger een likje gele verf gebruikt en overtollige weggeveegd. Hierna was het nummer te lezen dacht 9243.

 2. De fiets ligt uit elkaar, mmm achterbrug is ook verrot. hum
  Als iemand nog een frame of incomplete transportfiets heeft liggen ……

 3. Ten eerste bedankt voor het aanbod Anne. Maar zo n aanbod naast de deur van Jeroen kan ik natuurlijk niet voorbij laten gaan. Eh Jeroen ik weet even niet hoe we moeten contacten (zonder onze persoonlijke gegevens hier neer te zetten) ik heb net een e-mailadres in het leven geroepen, waar je heen kan schrijven bakkersfiets@gmail.com
  Weet niet of jij die jeroen bent die al tijden een tandwiel voor een juncker transportfiets zoekt op marktplaats anders had ik daar een email heen gestuurd.
  Groet wim

 4. Hallo Wim
  Je kan toch altijd even informeren of je frame nog te repareren is?
  Dan past in ieder geval al je onderdelen en blijft je fiets orgineel.
  Ik heb ook z,n trapas met klem bouten gehad ,en die zijn schaars en uniek
  mooi met geklonken voorketting blad.Zie op deze site (“vishandel schoehuijs” en” merk en leeftijd van een transportfiets”) Die past dan waarschijnlijk dan niet op je donor fietsframe.
  Ik zou zeker proberen om je frame te laten repareren (redden)
  Groeten Ad

 5. Dir moet gen probleem zijn om hier door een lasser weer een stuk buis tussen te lassen. En het is inderdaad zonden om een ander frame te nemen en net wat Ad zegt er zal weinig gaan passen op het andere frame.

 6. Hoi Ad, ben het roerend met je eens. Het is inderdaad een uniek frame o.a. korte balhoofd – dikke lugs — zeer brede vooras doorlopend —–bracket met twee bracketbouten zelfs een 4 cijferige framenummer — noem maar op ….. de bedoeling is ook om te kijken of er wat op gevonden kan worden met een ander frame.
  Groet Wim

 7. Hierbij nog even een foto van een project wat ik heb gedaan waar ook een probleem had met het frame vorige eigennaar had het frame om de een of andere reden door midden gezaagd. En dit ook weer netjes opgelost een buis op de in een juiste gemaakt op een draaibank en een binnen buis gebruikt voor de sterkte van het frame. Na dat alles klaar was niks meer van terug te zien 100% geslaagd. Dus dat frame van u kan ook vast wel worden geholpen.

 8. wim
  je bent bang om die stap te nemen maar bij restauratie kom je die dingen nu eenmaal tegen ,ik ook en ik heb zoiets ook eens met hulp van anderen gerepareerd .
  een nieuw mannetje plaatsen is no big deal wel wat werk maar als je dat overwonnen hebt en het gelukt is heb je wel eer van je werk en dan heb je de fiets echt gerestaureerd.
  je kan niet van 2 -1 maken en zeggen gerestaureerd zo werkt het niet.
  en wat Ad zegt dit frame met bracket bouten kom je niet veel tegen is trouwens ook makkelijker met trapassen.
  En oja dat cranckstel is niet geklonken maar de delen zijn geschroeft met 5 kleine m5 boutjes dit omdat {door snellere slijtage vanwege geen ketting scherm en zwaar gebruik} vroeger de kettingbladen konden worden vervangen.
  Niet los halen als het goed is laten zitten.

 9. Wim ,
  Ik ben mijn oude MaxWell transportfiets ook aan het opknappen en heb bijna het zelfde (ROT) probleem.Ook nog met het achter spatbord, dat wordt dan ook van twee ,één maken. Ja je moet er de lol van in zien, lekker knutselen!
  Je moet ook zeker geen haast hebben.
  PS Marcel, mijn crank stel was geklonken
  Groeten Ad

 10. Hoi Wim,

  Het frame is met nummer en historie het wezen van de fiets. Vooral nu je weet dat het waarschijnlijk een Magneet is, zou ik proberen het frame (en daarmee de identiteit van de fiets) te behouden.

  De historie zal zich vanzelf schrijven!

  Succes,
  Bas

  1. wim
   ik denk dat het een veeno is
   ik heb meerdere veeno s met dat kettingblad gezien
   zoek een tijdje gericht op veeno en als je geluk hebt zie je dat zelfde kettingblad
   gr h n

 11. Hoi allemaal, dank jullie wel voor jullie meelevende reacties. Het frame zal zeker behouden blijven, de brug word vervangen (achterste gedeelte) Beide spies uitgeboord op de trapas staat BAYLIS W.LEY 12 made england. (Bayliss-Wiley) verder nog geen nummers ontdekt.

  Groet wim

 12. Frame achtervork was te dik van Jeroen. Vanmorgen bij Beerepoot Metaalbewerking bedrijf in groningen geweest. Konden frame solderen. Ik ga nu het frame kaalschuren en het mannetje zelf maken. Jullie horen nog van mij :-))

  Moi Wim

 13. Goedemorgen, kan iemand mij misschien vertellen waar ik kettingkasten(lakdoek) of andere onderdelen voor mijn Germaan fiets kan krijgen? Heb mijn fiets uit elkaar gehaald maar helaas de kettingkast heeft het niet overleefd. Alvast bedankt, vriendelijke groet Wytze

 14. Wytze,

  overal informeren, fietsenmakers met oude voorraad, deze site heb je al gevonden, vereniging De Oude Fiets, beurzen.

  veels succes!
  OP

 15. Hallo,
  Geen idee waar ik een verse vraag neer kan zetten, dus dan maar hier, want ik zie het woord Groningen staan. Ik wil een oude Veeno-fiets kopen en deze ergens laten restaureren, liefst in (de buurt van) Groningen, Drenthe of Friesland is ook goed. Wie weet waar ik dit kan laten doen? En hoeveel kost zoiets ongeveer (ik snap dat dat zonder details over de fiets lastig is, maar is een indicatie van een paar honderd euro reeel?)
  Alvast mijn dank!
  groet,
  Joanne

 16. Tja, ligt eraan wat voor eisen je stelt, je kan hem volledig restaureren (nieuwstaat), maar je kan ook kijken en wat er echt vervangen moet worden.
  Varieert tussen een tientje (fietsbel) en grof 400 euro voor totale vervanging van de naven, velgen trapas, spatborden, crank, banden etc. enkel al aan materiaal kosten.
  Hoe wil je het frame geschilderd hebben: schuren, menie, of gezandstraald en gemoffeld of ….
  Diverse mogelijkheden dus, en helaas ken ik geen oud baasje die de spullen op nog op zolder heeft liggen, en er wel aardigheid in heeft om jou transportfiets te restaureren.

  wens je succes ermee

  Moi wim

 17. Hallo Joanne

  Een Veeno kopen in orginele en goede staat is goedkoper en ik weet niet of we het hebben over een tour opa/oma of Transporter.
  Restauratie terugbrengen in nieuwstaat met bijbehorende transfers bieswerk en orginele onderdelen zoals pedalen ,bel zadel handvatten en kast is een boel werk en erg duur.
  Je kan het wel grondig opknappen zodat het weer een hele mooie fiets wordt zoals bij mijn Doortrapper of de Junker van Davy en de andere voorbeelden op deze site.
  En ik zou zeggen probeer het zelf leer je metteen je fiets goed kennen en kun je het werkloon uitsparen waardoor je weer wat dingen extra kan doen.
  Op deze site maar ook op die van vereniging de oude fiets vind je ook info over hoe te handelen en anders iemand zoeken met ervaring die je kan bij staan en advies kan geven.
  Sucses !

 18. Hallo,
  ik heb nog een kettingwiel met 5-boutjes bevestiging voor een transport-of misschien wel bakfiets liggen. Het deel is compleet met trappers, in nikkel. Het betreft een zeer zware uitvoering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *