Roetertshof baalt van diefstal oude Engelse fiets

DIEPENVEEN – Een authentieke Engelse transportfiets, gemaakt rond vermoedelijk 1910, is vrijdagavond op brutale wijze gestolen bij restaurant De Roetertshof in Diepenveen. De antieke fiets fungeerde altijd als blikvanger van het bekende restaurant.

Gestolen transportfiets

De tweewieler, met karakteristiek mandje aan het stuur, stond altijd tegen de zijmuur van het restaurant, op de hoek van de Dorpsstraat en het Kerkplein. De fiets was vanwege zijn waarde met twee stevige keilbouten aan de muur verankerd. ,,Maar ze hebben vermoed ik een ijzerzaag of betontang gebruikt om de fiets los te maken”, zegt een verontwaardigde restaurant-eigenaar Bert Roetert.

De Diepenvener schat dat de fiets gezien de historische waarde 500 tot 1000 euro kan opbrengen bij verkoop. ,,We hebben er bij de politie, waar ik aangifte heb gedaan, over zitten filosoferen. Het moet de dief of dieven om de waarde zijn te doen. Ik baal er ongelooflijk van. Kijk, dat geld, daar kom je wel overheen. Het gaat me vooral om die emotionele waarde van de fiets. We hebben ‘m een jaar of tien geleden gekregen van de heer De Jongh van het jongenspensionaat De Holterhoek. De Jongh had de fiets in Engeland gekocht. Die fiets hóórde hier. De fiets past perfect bij de uitstraling van ons restaurant en zag je al vanaf de weg. We balen allemaal enorm, het voelt alsof een deel van onze zaak weg is genomen. Erg triest.”

Wie de gouden tip heeft over de verdwijning van de fiets en zo zorgt dat de tweewieler terugkeert in Diepenveen, krijgt van Roetert een totaal verzorgde gastronomische avond (aperitief, vier gangen diner, wijnarrangement en koffie of thee met friandises) aangeboden voor twee personen.

Meldingen zijn welkom bij De Roetert (0570-592528) of de politie (0900-8844)

Bron: De Stentor.
Met dank aan Marcel voor het onder de aandacht brengen van dit nieuws.

Gestolen transportfiets

3 gedachten aan “Roetertshof baalt van diefstal oude Engelse fiets”

  1. Reactie van Bert Roetert:

    In tegenstelling tot de foto bij dit stukje, genomen zo’n 5 jaar geleden, was de fiets een paar jaar geleden opgeknapt door Rijwielhandel Bos in Deventer, opnieuw zwart gelakt en voorzien van een wit gedeelte op het achterspatbord. Op de scheiding tussen wit en zwart op het achterspatbord zat een ovaal stickertje met tekst: J. Bos en Zn.

    Tevens was nadat de fiets gestolen was een ventieltje + een dopje van een van de banden blijven liggen. Als je hiervan een foto wenst kan ik die maken en desgewenst toemailen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *