28 gedachten aan “Invalidewagens, Carriers en Transportrijwielen”

 1. HOI BAKFIETS FREAKS HEBBEN JULIE NOG MEER INFO ROND ONDERDEELEN.
  IK WIL MIJN MODEL 121 FRAME NR 213 OPKNAPPEN.
  IK WEET DAT DE FABRIEK OP DE KORTE BRESTRAAT IN DEN HAAG WAS EN NIET ZO LANG NA DE OORLOG IS GESLOTEN.

 2. IK heb een van der Lely invalidewagen, handbewogen. Hij is compleet.
  Ik wil hem graag restaureren. Alleen ik kan geen enkele informatie vinden. Op het plaatje staat ” LELY fabriek van carriers en invalidewagens. Stille veerkade 33 Den Haag. Bouwjaar etc???

  Wie kan mij enige informatie geven? Alles is welkom!

  1. hallo jan,
   heb je al informatie ?
   ik ben een zelfde invalidenwagen aan het restaureren, maar kan ook nergens info vinden.

   mvg. hugo

 3. Goede middag R.H.C.
  Waar kan ik foto`s vinden van de invalidewagen van lelie.
  Ik ben in het bezit van twee deze rijwielen.Èen met de bediening dat je met je armen heen en weer gaat.De tweede met een draaiende beweging.
  Bij voorbaat dank
  Franky`s Home

  1. Ik heb documentatie, foto,s en een prijslijst van alle van der Lely type invalidewagens en de extra opties die er destijd voor waren. Zelf bezit ik er nu 3 en 1 voor onderdelen dus mocht je iets nodig hebben… Zou het zo wie zo leuk vinden om hierover met je uit te wisselen.

   1. Hoi Jan,

    Wat bijzonder dat jij ook drie van deze invalidewagens hebt zelf heb ik er twee waarvan 1 met hefbomen en 1 met draaimechanisme.
    Ben erg benieuwd naar meer info is het mogelijke dat jij van de documentatie die jij hebt een kopie voor mij zou kunnen maken.
    Woon zelf in Maartensdijk waar kom jij vandaan ? En o ja de nr. 3 met motoraandrijving is naar een museum in friesland gegaan.
    Ik hoor graag van je met hartelijke dank voor de moeite.
    Groet,
    Arie Oudhof

   2. hoi ik heb een driewieler een van de lely senior met een ned kent hij is van 1953 ik ben op zoek naar een goede afbeelding als je dat hebt zou ik graag een copie hebben.
    ik ben hem aan het opknappen.
    vr.gr. hennie

   3. Hallo jan

    IS HET MOGELIJK OM WAT INFO PER EMAIL TE VERSTUREN.
    HEB ER ZELF NU 2 INVALIDE BROMMERS STAAN EN ALLE INFORMATIE IS WELKOM.OOK ALS ER ANDERE BEZITTERS LIEFHEBBERS ZIJN DIE HIER INFO OVER HEBBEN IK BEN U ZEER DANKBAAR. EN WIE WEET WAAR DE FRAMENUMMERS STAAN BIJ DEZE VOERTUIGEN.
    huyskens@home.nl

   4. ik ben bezig met het restaureren van een lely invalide brommer
    ik heb nog wat vragen zou je mij kunnen mailen of bellen
    Ton 0655381021

   5. Dag Jan,

    Zag je bericht na googelen op internet.
    Ik heb een Lely Senior invalidenwagen gekocht met JLO motortje.
    Heb jij documentatie hierover. Er is weinig van te vinden. Schat jaar +/- 1960?
    Chassisnummer 11981.
    Moet voor de RDW schouwing om te kunnen verzekeren.
    Zou graag contact hierover hebben.
    Groeten,
    Bas Nijhof

    050-4062817

 4. ik ben op zoek naar de werking van een startmotor van een lely
  hoe het aansluitschema enz alles is welkom.

  m.v.g

  kinne

 5. Toevallig keek ik naar deze link en tot mijn verbazing zag ik dat er mensen zijn die nog interesse hebben in de van der Lely onderdelen.
  De fabriek is opgericht door de grootvader van mijn man en daarna door de vader van mijn man.. Die is in de oorlog helaas opgepakt omdat hij weigerde zijn fabriek ter beschikking te stellen aan de Duitsers. Hij kwam niet meer terug.
  De 2 zonen Piet en Koos hebben later de fabriek verkocht.

   1. Hoi Walter,

    Je kunt het bij Jo van Uitert proberen. Die restaureert bakfietsen.
    Hij woont in de Hondstraat in Velddriel.
    Zijn telefoonnummer is

    0657381297

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

 6. Leuk dat ook de toen eigenaar van deze bakfiets, later invalidewagensfabriek op deze side reflecteerd.De fabriek bevond zich op de stille veerkade te den haag.De zaak is omstreeks 1978 gestopt.Zijn er mischien ook mensen die van deze zaak nog foto s hebben.De latere eigenaar van de fabriek Dhr.Dekkers leeft niet meer, maar mischien zijn twee zonen.

 7. Hallo
  Mooi deze karretjes heb er zelf net een aan geschaft om op te knappen en te gaan te gebruiken. als er iemand informatie heeftof onderdelen hoor ik dit graag.
  groetjes uit bergen op zoom

 8. Ik heb een van der Lely 3 wieler met extra passagiers zit achter de stoel. Aandrijving, Saxonette tweetraps automaat. Mengsmering rijdt ongeveer veertig km op een liter. Eén keer tanken onderweg en je bent in Parijs. Max snelheid (afgesteld) 30km/uur. Hij functioneert nog 100%. Onderdelen enz, grote kans bij Leertouwers in Soest.

  1. Gerrit en anderen,

   Wie zou me willen helpen eventuee,l met het weer rijdbaar maken van mijn 1957 lely invalide brommer met 2 traps saxonette blokje.Denk koppeling moet vernieuwd worden en de contactpunten.eventueel ruilen voor een mooie vacantie in Frankrijk?

 9. ik heb net een invalidenwagen gekocht van lely. wordt voortbewogen door op en neer waardse bewegende armen aan het stuur.
  wie kan mij meer informatie verstrekken en weet onderdelen te verkrijgen voor deze oldtymer.
  weet ook iemand van welk bouwjaar deze fietsen ongeveer zijn?

  mvg. hugo

 10. Leuk te lezen. Ik ben kleinzoon van de eerste Deckers eigenaar… hoe mijn opa van zijn voornaam heette weet ik niet, na zijn overlijden heeft mijn vader Joop de fabriek nog een paar jaar geleid… vd Lely zat op nr 17 & 33 op de Stille Veerkade. Wanneer deze is opgehouden te bestaan weet ik niet precies. Ongeveer 1980..

  Hc Deckers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *