Magneet kruisframe-tandem-transportfiets

Deze prachtige kruisframefiets wordt aangeboden op Marktplaats.

Kruisframe tandem van Magneet

Het is de typische stafiets-vorm van Magneet.

Kruisframe tandem van Magneet

Kruisframe tandem van Magneet

Of het origineel ook een transportfiets was? Wie zal het zeggen? Er is wel een lamphouder bevestigd aan de stuurpen. Maar het stuur kan ook nieuw zijn. Oude brochures?

Specs van de verkoper:
Bouwjaar 1936
Framenummer M 9074
Achternaaf Torpedo 36 2.8 F&S K (terugtraprem)
Extra handrem op voornaaf
Bosch lamp en Koets achterlicht
Banden 28 x 1 3/4

14 gedachten aan “Magneet kruisframe-tandem-transportfiets”

 1. natuurlijk hoort dit transportrek niet op deze tandem thuis ,want waarom zou je met twee personen gaan venten met een fiets met een rek voorop? zoals bij zovele ,,transportfietsen ,, is dit rek waarschijnlijk gemonteerd door iemand die dit leuk of handig vond mvr grt

 2. Ik weet niet of dit bij transportfietsen thuishooert, maart ik heb een soortgelijk frame in de aanbieding. Sturen, wielen., zadels etc. zijn niet origineel. Het framenr is M4243, dus waarschijnlijk iets ouder dan de tandem van hierboven.
  Er zitten twee reservewielen bij, met banden en een verlichtingsset, ik denk jaren 50.

  Alles staat al een tijdje te wachten op wat serieuze aandacht, dus als iemand er interessen heeft, laat maar weten op alphab@planet.nl.

  Groeten,

  Chris van den Boogaard,
  Oosterhout (NB)

  1. Hallo Chris,

   Het frame van de Magneet tandem is ouder dan je dacht. Een bekende bezit zo’n tandem met no. M4261 en die is van 1936.

   Groeten,
   Sjoerd

   1. Beste Sjoerd,

    Ik heb zojuist ook een tandem aangeschaft met zo’n frame. Ik vroeg me af hoe je de leeftijd kunt afleiden n.a.v. het framenummer. Het framenummer van mijn exemplaar is 8933 H. Hoop dat je me kunt helpen.

    Groeten,
    Martijn.

 3. Goede middag,
  Ik heb al een aantal jaartjes een soortgelijke Magneet tandem in de schuur staan die nu maar eens aan de beurt is om op te knappen. Het frame nummer is niet echt goed te lezen maar het lijkt sterk op 0867X. Kan iemand me vertellen van welk bouwjaar deze fiets kan zijn. Het enige wat echt versleten is is de voorkettingkast. De tweede kettingkast schijnt ooit vervangen te zijn voor een Gazelle. Weet iemand misschien een adresje waar ik er eventueel nog een paar op de kop kan tikken?

 4. Ik heb zo’n zelfde tandem gekocht rond 1980 in de buurt van Eindhoven waar ik toen woonde als student. Destijds was de tandem niet meer in originele staat. De voorste kettingkast is van staal op maat gemaakt door een vorige eigenaar. Mijn broer en ik hebben het frame laten overspuiten, een nieuwe zadel/stuurpen laten maken, en met gebruikte onderdelen de tandem weer compleet gemaakt in oude stijl. Met oude zwevende zadels, gazelle sturen, verlichting en draden jasbeschermer. De tandem rijdt geweldig, ook in het heuvellandschap van Limburg maar hij meer bijna 30 jaar in een schuur bij mijn ouders is blijven staan.
  De tandem staat nu in Arnhem en kan verkocht worden aan een liefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.