De FR8 van WorkCycles

Het prototype van de ‘FR8’ (‘freight’, vracht) is al eens op deze site voorbij gekomen. Inmiddels is de fiets in productie en rijden de eerste 35 exemplaren door het land.

WorkCycles FR8

Ik moet zeggen dat ik niet onpartijdig ben door uitnodigingen voor hippe feesten en gratis WorkCycle-hoodies, maar het is een oerdegelijke fiets die er prachtig uitziet en zonder moeite bestuurd kan worden. Persoonlijk vind ik hem fijner fietsen dan de Monark Truck. Volgens Henry Cutler, de ontwerper, is de fiets zo ontworpen dat draagvermogen niet uitmaakt. “Gebruikers laden er toch meer op dan gespecificeerd door de fabrikant (100 kg), daarom kan er meer op dan waar je mee kunt fietsen.”

WorkCycles FR8

De fiets wordt in Nederland gefabriceerd voor professioneel transport met grote voordrager, maar ook voor kindertransport, als ‘moederfiets’, met kinderzitjes, eventueel ook op stang of stuur.

Er is een unisex-frame en voor de grote maat een kruisframe. Wielen meten 26 inch.

De ‘industrie-uitvoering’, gestript van alle extra’s, kost 570 euro. Hiermee mag je de weg niet op.
Voor de openbare weg-versie betaal je 780-1000 euro, achter- en voordrager (massive rack, ultra heavy duty) kosten €260.

Persoonlijk vind ik de ouderwetse Nederlandse transportfiets meer charme hebben, maar zoek je een minder zware sterke moderne transportfiets die je naar wens kunt samenstellen, kan ik een proefrit aanraden.

WorkCycles FR8

Meer over deze fiets op het bakfietsenblog van Henry en op de site van WorkCycles.

3 gedachten over “De FR8 van WorkCycles”

  1. Sinds november 2008 rijd ik dagelijks naar mijn werk met de FR8 van WorkCycles. Dit is echt een fantastisch vervoermiddel. Dit is een fiets waar ik blij van wordt, zelfs met regen en tegenwind.. als de banden niet te zacht zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *