BSP Metropolis, “Made in Holland”

Deze nostalgische transportfiets van het type Metropolis heeft volgens BSP “echte Hollandse kwaliteit voor een betaalbare prijs”.

BSP Metropolis

Wielen 26 inch, zoals gewoonlijk een oversized frame. Op de Craighton Pick Up na heeft iedere retrofiets een oversized frame..
Prijs tussen 490 en 550 euro.

De meeste onderdelen van de fiets worden in het buitenland geproduceerd, de fiets zelf wordt in Nederland ontworpen, gelakt en geassembleerd.
Natuurlijk hoeven we het niet meer te hebben over het draagvermogen van de moderne transportfiets. Verschil met de Sparta Pick Up: Deze fiets heeft geen fietspomp maar wel een bagagedrager boven het achterwiel.

Meer info: bsp-fietsen.nl en hei-bike.nl.

8 gedachten aan “BSP Metropolis, “Made in Holland””

 1. Ik zie door de bomen het bos niet meer bij de transportfietsen..is er iemand die ‘ervaring’ heeft met de BSP Metropolis? Ik ben op zoek naar een stevige fiets voor boodschappen en een dochter van 4 jaar achterop.
  Heb nu een Sparta Amazone voor 2 kinderen, maar de oudste fietst ondertussen zelf.
  DAnkjewel en proficiat met jullie geweldie site!
  Nienke (Antwerpen)

  1. BSP metropolis van 2009 was erg goed.

   Ik rij er nu 3 jaar op. Geen grote problem.
   – 1 keer nieuwe achterband.
   – 1 keer trapas lager opnieuw gesteld

   Hij staat bij mij dagelijks buiten en word inderdaad voor zware lasten gebruikt. (Boodschappen, gereedschapskoffer, etc.

   Geen probleem voor deze fiets.
   Echt een aanrader.

   Model van 2009 had 26 Inch wielen. Deze trapt heerlijk ligt.
   Met 3 versnellingen, kom je goed mee ook met zware lasten.

   Aanrader!

 2. Hallo, Nienke
  Volgens mij is de Metropolis wel goede kwaliteit. Hij doet niet onder voor b.v. de Sparta Pickup. De meeste onderdelen zijn het zelfde. Zadel van Selle Royale (Italie), zadelpen en stuur van Humpert (Duitsland), Kettingkast van De Woerd (Nederland), velgen van Schothorst/Rigida (Nederland), spaken van Sapim (België), zowel de terugtraprem als de 3 versnellingsnaaf van Shimano (Japan) en de bagagedrager en transportrek voor zijn van Steco (Nederland). Bij de 2010 uitvoering lijken de damesframes van de Metropolis en de Pickup ook verdacht veel op elkaar. Ze komen waarschijnlijk van de zelfde framebouwer. Voor de rest zit er bij de Metropolis een verschil tussen de 2009 en 2010 uitvoering. De 2010 uitvoering heeft 28 inch wielen en is er alleen in het zwart. Als je een 26 inch treft is het er een van 2009. Deze was er in zwart, wit en ik dacht oranje. De 26 inch uitvoering heeft ook een zwaarder uitgevoerde achterdrager. Wat ook van belang kan zijn is dat als de fiets niet op voorraad is in de winkel, BSP de Metropolis in het algemeen binnen 48 uur kan leveren aan de winkel. Bij Sparta lopen de wachttijden nogal eens op tot zes weken. Tenminste, dit geldt voor nederland, misschien dat het in belgië wat langer duurt. Voor de volledigheid, ik ben zelf fietsenmaker en krijg allerlei fabrikaten onder mijn neus. Oja, kom niet in de verleiding om zo’n goedkoop b-merk te kopen (Ranger, Limit om een paar nederlandse te noemen).Je zult er weinig plezier aan beleven. Voordeel voor ons, ze zorgen wel voor een goede omzet van onze werkplaats.
  gr. Erwin

 3. Dag Erwin,
  bedankt voor je antwoord..als ik een dealer in de buurt vind mét fiets(er zijn er niet veel die er BSP’s op voorraad hebben) doe ik eens een proefritje.
  En neee, ik koop geen Limit of Ranger….don’t worry.
  grtz
  Nienke

  1. ik heb een metropolis en het is een superfijne fiets!!! de 26 inch uitvoering dan wel,vind het nieuwe model niet mooi

 4. Ik heb al dik een jaar een bsp metropolis en het is een prima fiets.
  Hij trapt zalig licht, stuurt geweldig en is zeer solide, ik vervoer regelmatig zonder moeite mijn 2 kinderen en een boel boodschappen met deze fiets.
  Inderdaad zie ik dat de wielen nu 28 inch zijn. Stuur van het oude model is wel wat fraaier. Ook zadel is gewijzigd (was smp). Achterdrager moest ik wel voorzien van een adapter om het achterzitje te monteren (GMG).

 5. Beste lezer,

  Ook ik ben een zeer tevreden BSP rijder en heb acht jaar lang met veel plezier een Metropolis dames model gehad. Ik fiets er elke dag op, zomer en winter en in weer en wind met nog steeds veel plezier. Veel zware dingen op vervoerd, gedeeltelijk mee verhuisd en hem gebruikt voor woon-werk vervoer in Nederland, Engeland en nu in Italie. Nu is helaas de Shimano 3-versnellingen naaf aan zijn einde gekomen en denk ik aan…
  Een nieuwe BSP Metropolis 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *