Een transportfiets van Tors “Oud Hollands 1886”

Af en toe duikt op Marktplaats een transportfiets van Tors op. Altijd mooi in de lak, dus oud kan zo’n fiets niet zijn.

Tors 1886

Tors 1886

Tors 1886

Natuurlijk biedt Rijwiel.net uitleg over dit merk:

“… De Wilde zocht naar nieuwe modellen en ideeën en kwam uit op een oud idee: de omafiets. Deze had in de jaren daarvoor aan populariteit verloren, maar De Wilde zag er toekomst in en kwam op de tweewieler-RAI begin 1976 met de Veeno Tors – model 1886. Later zou dit model inderdaad weer stijgende afzet vinden. Daarnaast verkocht De Wilde gewone toerfietsen (merk Vedra), Veeno tandems en Veenolite sportfietsen.

In deze periode had de fabriek een jaarcapaciteit van 80.000 tot 100.000 frames inclusief 25.000 tot 30.000 fietsen en produceerde voor één derde voor de export.”

Rijwielhandel

Jan de Wilde als knaapje van 7 voor de winkel van zijn vader

5 gedachten aan “Een transportfiets van Tors “Oud Hollands 1886””

  1. Ik ben in het bezit van een klassieke omafiets van het merk Tors voorzien van: koordjasbeschermer, Freeheel met bandrem, S&S verlichting, Willem Tell lederen zadel en een plaatdrager van het merk Gefrag.
    kunt u mij vertellen waar de fabriek stond?

    Ik schat dat deze fiets +/- 1930

    1. Dat hangt af van veel dingen, onder andere van de conditie. Specifiek deze Tors fietsen heb ik al in geen jaren te koop gezien. Maar in het algemeen een redelijke prijs voor een transportfiets in goede rijbare conditie en geen mankementen vertoond is zo’n 200 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *