Een Cyrus bij Kaashuis Tromp

Cyrus uit de Utrechtse Straat

Kaashuis Tromp uit de Utrechtse Straat heeft een bijzondere etalage. Een mooie Cyrus in prachtige staat, volgeladen met kaas. Cyrus is een van de twee merken met uit elkaar lopende bovenbuizen. De ander is Eysink.

De transportfiets (uit 1935?) is als etalagemateriaal geleend van een fietsenmaker. Wielmaat 26 inch. Zadel van Hulshof. Het framenummer is 227773.

Cyrus uit de Utrechtse Straat

Cyrus uit de Utrechtse Straat

Cyrus uit de Utrechtse Straat

Cyrus uit de Utrechtse Straat

Cyrus uit de Utrechtse Straat

Cyrus begon in Tegelen, maar verhuisde begin vorige eeuw naar Venlo. Hier werden Cyrus-, Valuas- en Excellent-fietsen geproduceerd. In de jaren dertig ging Cyrus ook lichte motorfietsjes en fietsen met hulpmotor maken.

In 1961 ging Cyrus samenwerken met Empo uit Vorden, om meer marktaandeel in het Noorden van het land te krijgen. Cyrus-modellen kregen toen Empo-stickers.
In 1971 ging Cyrus failliet, maar de mooie transportfietsen met het speciale frame blijven populair bij verzamelaars.

Cyrus uit de Utrechtse Straat

4 gedachten aan “Een Cyrus bij Kaashuis Tromp”

  1. een fiets is de enige materie waar kennis van overgedragen kan worden in menselijke vereniging. twee samen verantwoord in het heden en het toekomstig verleden.de verloren eeuw zo gaan we de geschiedenis in. maar zonder stralings en negatieve motoren uitwerpselen nagelaten te hebben, meer dan een eeuw verder.dan kan er voorzichtig de balans opgemaakt worden welke vernietigende bijwerkingen in alle lichaamscellen zich nog steeds vervolmaken. een hele erfenisbijdrage in de reorganisatie van de mensheid. blijf de uitlaten uit de weg, al zal het een strijd zijn in ’t stadse. blijf trappen,voor je nazaten;ze zijn je eeuwig dankbaar! jan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.