Gazelle met verbreed voorspatbord

Gazelle met verbreed voorspatbord

Gazelle met verbreed voorspatbord

Hallo,
Na lang zoeken heb ik een mooie Gazelle transportfiets mogen kopen. Mijn bedoeling is dat ik deze winter ga beginnen met het restaureren van de fiets, echter zou ik graag alle informatie over deze fiets willen hebben zoals: bouwjaar, het voorspartbord, hoe de fiets er in orgineel heeft uit gezien, de achter as is van R+S DP en er staat nummer 28 in. Ik hoop dat ik via deze site meer kom te weten over mijn transportfiets.

Met vriendelijke groet,

Elco Brouwer.

10 gedachten aan “Gazelle met verbreed voorspatbord”

 1. Hoi Elco,

  Mooie fiets! Zo mooi, dat hij toch niet gerestaureerd hoeft te worden?
  Wat is het framenummer (nodig voor dateren)?

  Deze spatborden heb ik niet vaak voorbij zien komen op Marktplaats. Komende week een stukje over Franse transportfietsen, veloporteurs. Toevallig hebben die soms ook dit type brede spatborden.

  Hierbij de foto’s die ik heb van vergelijkbare transportfietsen. Voorspatbord is wel langer. Is die van jou afgebroken/geroest?

  Met vriendelijke groet,
  Bas

  Breed spatbord

  Breed spatbord

  Breed spatbord

  Achterspatbord is alweer anders:

  Breed spatbord

  En nog een ander type:

  Breed spatbord

 2. Hallo Bas,
  Bedankt voor je foto’s. Ik heb het hele internet afgezocht naar transportfietsen met zo’n breed voor spatbord. Het frame nummer is niet zichtbaar, ik vraag me af als er überhaubt wel een frame nummer op heeft gezeten. Er komen nog meer foto’s als ik bezig ben met de restauratie.

  Groetjes Elco.

 3. > Het framenummer zit inderdaad vlak onder het zadel, het framenummer is 1.231.515. Ik ben zeer nieuwschierig uit welk jaar mijn transportfiets is.

  Aan de hand van dit nummer kunnen we met de “Hoe oud is deze fiets?” vaststellen dat het een Gazelle uit 1957 is.

  Met vriendelijke groet,
  Bas

 4. Ik denk dat deze spatborden iets van rond 1957 zijn. Mijn Gazelle met framenummer 1271749 – 23115 is van eind 1957 en heeft ook zo’n spatbord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *