5 gedachten over “Lely transportfiets/brommer”

  1. ik heb nog een origenele lely transportfiets ongerestoreerd,
   ik zou wel eens wilen weten hoe oud mijn fiets is,
   de fiets heeft een groom stuur en gromen cranken,,
   verders nog in de origenele lak met biezen, gr,jan

 1. HOI BAKFIETS FREAKS IK HOOP DEZE ZOMER EEN BEGIN TE MAAKEN MET DE RESTORATIE VAN MIJN LELIE BAKFIETS.
  GEBAUWD IN DENHAAG MODEL NR 121 FRAME NR 213 WEL EEN LEUK PROJECT.
  IS ER NOG AAN SPAAKEN EN ANDERE ONDERDEELEN (LAGERS,BANDEN)TE KOMEN?????
  tevens extra info gevraagt historie

 2. Hoi,

  Ik heb een bakfiets opgeknapt en denk dat het een lely is, model nr 120B of 121A. Ik heb naar een frame nummer gezocht en denk het gevonden te hebben op een verticale tussenstang van de frame buizen die vanaf de trapas onder de bak door naar voren lopen. Er staat een soort logo in (moeilijk te zien om dat het weg is geroest) met daar boven nr 25. Op welke plaats heeft u het frame nummer gevonden?
  Heeft u verdere documentatie over frame nummers van een leley bakfiets.

 3. In 2003 restaureerde ik een Lely ijscobakfiets.
  Lagerwerk was nog puntgaaf, bak was totaal verrot (waarschijnlijk ooit door locale timmerman in elkaar gezet, er hebben 3 verschillende ijscoboeren mee rondgereden, te zien aan de belettering die onder de verf vandaan kwam). Spatborden waren flink gescheurd, ik reed daar als tiener eigenhandig de deuken in, en kon ze na 20 jaar met mijn TIG apparaat weer herstellen.
  @marco::Spaken kwamen van Poelma uit Uithuizen, nr. 9 in voorwielen, 10 in achterwiel. Tegen principes van het “echte restaureren” in van RVS gemaakt. Ik wilde deze restauratie niet na 30 jaar weer over hoeven doen. Daarom het frame ook dik in de poedercoating.
  @ Rob: mijn framenummer stond onderop de bracketpot.

  Zie voor foto’s van de bakfiets ‘ode aan de bakfiets” op http://www.1010global.org/nl/2010/11/ode-aan-de-bakfiets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *