Restauratie van een Long John

Het nieuwe project van Davy Sleijster is een bijzondere transportfiets, de Deense Long John. Af en toe zie je ze voorbijkomen. De productie is nooit gestopt. Reken maar dat het resultaat er mag zijn. Foto’s met de tussenstand en het resultaat volgen.

Long John restauratieproject

Long John restauratieproject

Long John restauratieproject

Long John restauratieproject

Links:
Duitse Long John restaurateur en verzamelaar
Producent van de Long John Carrier

De Long John wordt overigens weer verkocht in Nederland, door Cargobikes/Esimex uit Soest. Met een speciale bak voor de kinderen.

Long John

Long John

13 gedachten over “Restauratie van een Long John”

 1. Hallo Bas,

  Als het goed is heb ik je een tijdje geleden foto’s gestuurd met de tussen stand.

  Fiets is op dit monent bij de spuiter zal met een kleine 2 weken wel terug zijn.
  Zal dan weer een paar foto’s maken

 2. Hoi Davy,

  Hij is er even tussendoor geglipt. Deze week zal ik het stukje afmaken, want ik was er al aan begonnen.

  Met vriendelijke groet,
  Bas

 3. Hallo Bas,

  Vind het al leuk dat er een site bestaat waar iedereen zijn fiets kan plaatsen. En kan laten zien waar hij druk mee bezig is.

  En snap ook wel dat je er even de tijd voor moet vinden om het er op te zetten.

  Groeten Davy

 4. Vanmiddag voor ’t eerst op zo’n mooie, degelijke fiets gereden. Heb 2 modellen uitgeprobeerd: de LongJohn en de Joker Lifestyle. Allebei erg leuk om mijn twee kleine kids te vervoeren (dolle pret! 🙂 En… op en top Deense degelijkheid!

  Waarschijnlijk wordt ’t voor ons toch de LongJohn, met een geheel naar wens gebouwde bak… zo mooi afgewerkt heb ik ze nog nergens gezien.

  We zijn ook bijzonder gastvrij ontvangen door de familie Van Dapperen. Ik kan dit adres iedereen aanbevelen.

 5. Dit soort jubelreacties wordt altijd even gecontroleerd. En wat blijkt? Bovenstaande reactie is afkomstig van het marketingburo dat door de familie van Dapperen is ingehuurd.
  Dit buro heeft ook de website verzorgd: “Purper Consulting – reclame, direct marketing & public relations.”

  Meer info over de Long John:
  http://www.transportfiets.net/2007/10/08/long-john-transportfiets-en-de-monark-truck/

  Echte klanten worden uitgenodigd hun ervaring te posten!

 6. Beste Joost,

  Je hebt goed speurwerk gedaan… ik vind de teneur van je reactie echter negatief. Hoewel ik de website GRATIS heb gemaakt (Jelke is een oude bekende van mij), zit er geen enkel commercieel belang bij.

  IK BEN ECHT HELEMAAL GEK VAN DEZE FIETSEN!
  Iedereen die mij daarover wil bellen is uitgenodigd om via e-mail even te reageren (michel @ purper.nl)

  Momenteel wordt er gebouwd aan de ‘maatwerkbak’ en als ik er na medio juni op ga rijden, zal ik er hier zeker nog een posting aan wijden. Ook als er iets negatiefs te melden valt. De familie Van Dapperen staat namelijk open voor suggesties en streeft naar 100% tevredenheid over kwaliteit en service.

  Vriendelijke groet,
  Michel Versteeg, Oosterhout (bij Nijmegen)

  P.S.
  Nog bedankt voor de gratis reclame voor mijn eenmanszaakje (dat momenteel op een laag pitje staat vanwege mijn aansluiting bij een veel grotere club… dat moet je ook gelezen hebben).

 7. Inmiddels hebben wij de Long John van Esimex Nederland alweer even. Na een paar honderd meter slingeren (even je balans zoeken) is het heerlijk fietsen. Een kwalitatief hoogwaardig leren zadel, de versnellingsnaaf en prettige handvatten staan garant voor veel fietsplezier.

  We hebben wel een kleine aanpassing laten doen; een plankje in plaats van een bankje voor in de bak. Hierdoor hebben onze kids wat meer voetenruimte en is het plankje voldoende voor die enkele keer dat er meer dan 2 kinderen in de bak zitten. Ook willen we de bevestigingspunten van de gordles iets dichter bij elkaar zetten; bij onze kleinste gleden de gordels van haar schoudertjes.

  De ‘Long John’ is echt een heerlijke fiets. Hiermee durf ik een flinke fietstocht te ondernemen, al zijn de kids daar nu nog niet aan toe…. kunnen niet zo lang stilzitten 🙂

 8. 100 % kwaliteit? Dat moet je dan maar eens toelichten. De fiets is gewoonweg niet wat het ooit was. Na 3 maanden Esimex lijkt zelfs chinese troep superieur! Remkabel veel te licht / versnelling werken halvelings (zelfs fietsenmaker kreeg het niet goed) laten we zwijgen over de afwerkingsgraad- daar verandert zelfs een brooks zadel niets aan. Componenten zijn niet aan elkaar aangepast!

  Gelukkig heb ik met het zelfbouwpakket zonder handleiding maar 1095 euro uitgegeven
  bagagedrager was optioneel 85 euro- mand 185 euro – verlichting ook optie!

  Kortom afknapper.

  1. Beste Fabian,

   Kan je vertellen hoe je aan het zelfbouwpakket bent gekomen? 1095,- is nog altijd een stuk goedkoper dan de prijzen tussen de 1750,- en 2200,- voor een kant en klare Long John die ik gezien heb.

   Robert

 9. Gisteren foto gemaakt op Recht Boomssloot van Deense Long John Bakkersfiets en naar vriend in Kopenhagen gestuurd..hij stuurde krantenbericht met foto zelfde fiets op Oude Dchans terug maar ik.lees geen Deens…haha…kun je me er iets meer over vertellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *