Batavus Personal Bike Delivery

De moderne transportfiets van Batavus, de Personal Bike is leverbaar in Oranje en Zwart.
Wielmaat 26 inch. Parkeervergrendeling.

Batavus Personal Bike Delivery

Voor 659 euro ben je de eigenaar van deze 21 kilo zware ‘pakezel’.

Meer informatie op de site van Batavus.

30 gedachten over “Batavus Personal Bike Delivery”

 1. Ik heb er nog nooit één gezien, wel zo’n fiets zonder transport-rek.
  I never saw such a bike, only such a bike without the transport-facility.

  Andre

 2. Had een maand deze in het grijs (model 2009, kleur avondgrijs) en die beviel erg goed!
  Jammer genoeg is die gisteren (23 oktober 2008) in rotterdam gestolen.
  Mocht deze ergens worden aangeboden (zonder papieren) dan hoor ik het graag.

 3. Ik rij nu iets meer dan een jaar op oranje delivery, en hij is waardeloos!
  Ik gebruik hem waar die voor ontworpen is, bezorgen dus.
  Ben al een x of 6 terug geweest omdat mijn spaken in mijn achterwiel los zaten.
  Ook is mijn zadel al afgebroken en zitten mijn handfatten los.
  Als je er een 2e hands wil kopen, let goed op de kettingkast.
  Deze mag ter hoogte van het achterwiel geen bult op de achteras hebben.
  Als je je volle fietstassen er aan hangt breekt hij af, maar ook kan je achteras erdoor schade oplopen.
  Foutje van batavus!
  Net als de 1e modellen heeft een nieuwe deze kettingkast niet.
  Beterrrrr

   1. Een echte transportfiets heeft daar geen enkele moeite mee. Daar kun je gerust achter en voor 50kg op gooien (mits je daarmee kunt fietsen). Maar bij moderne fietsen houdt het bij 25kg wel op. Dat is ook de reden waarom ik met een oude transportfiets rijdt. Ik zit meestal ruim onder het draagvermogen, waardoor die fiets gewoon eindeloos mee kan. Met een moderne fiets ging ik er steeds overheen, met allerlei (soms zeer riskante) breuken als gevolg. En dat is nog los van allerlei ontwerpfouten die vaak in moderne fietsen zitten, wat bij de originele transportfietsen er al lang uitontworpen was. Bij moderne fietsen wordt het wiel (en de rest van de fiets) steeds opnieuw uitgevonden, en dat gaat gepaard met allerlei kinderziektes. Liever een fiets die al 80 jaar zichzelf heeft bewezen en die met een beetje werk mechanisch weer terugbrengen in nieuwstaat. En dat is uiteindelijk nog een stuk goedkoper dan een nieuwe fiets.

    1. maar een vergeleken met een oide fiets en een nieuwe is de oude goedkoper en beter
     alleen de oude fiets moet opgeknapt worden is voor de hobbyist best te doen
     (een goed gemaakte fiets kan natuurlijk ook)

 4. De delivery bike hier boven op de foto moet je dus niet hebben.
  Tenzij je met je fietstassen van de halforts een halfje gesneden wit heel thuis wil brengen.
  Dan wel hihi

  1. Ik heb hem nu ruim een jaar en vraag me af of het niet mogelijk is de versnellingsnaaf te veranderen gezien ik hem veel te zwaar of te licht vind trappen. Er zit niets goeds tussen de drie versnellingen daar kom je pas achter als je er langer op fiets helaas. Verder is het een prima fiets….

   1. Meest eenvoudige dat je zou kunnen proberen is een ander achter tandwiel met naar wens meer of minder tanden en dan proberen of er een fijner verzet { versnelling } tussen zit .

 5. Hallo Wanda
  Mijn vrouw heeft er ook één ,en ook zij had daar problemen mee,een tandwiel met één tand minder gemonteerd en het probleem was opgelost ,net wat Marcel schrijft.
  groeten Ad

  1. Hallo Ad,
   Mijn vrouw heeft het zelfde probleem (te zwaar trappen) dus ik naar de plaatselijke fietsenmaker voor een tand minder ( Was 17 t) zegt de fietsenmaker: dat de fiets dan nog zwaarder gaat trappen, dus ik een 18 t gemonteerd, het is een stuk beter. Maar mijn vraag is: hoeveel tands tandwiel heb jij gemonteerd.
   Groeten Frank.

   1. Hallo Frank

    Ik had een 16 tands gemonteerd
    Hij bevalt nog steeds goed!!!
    Mijn vrouw vonddat ze te snel moest trappen en nu met de verschillen tussen de versnellingen is nu perfect
    Groet Ad

 6. hallo iedereen ik heb de bike al 6 jaar en ik gebruik hem met de post en ik vind hem geweldig .
  hij rijd zo goed dat ik er ook een normale versie wil hebben voor prive gebruik (met versnellingen)
  het enigste wat er bij mij kapot gaat is de stander en soms lekke panden maar verder helemaal niks

  groetjes nieske

 7. ik rij al bijna 5 jaar op mijn oranje delivery bike en met heel veel plezier alleen zal ik hem binnen kort in gaan ruilen voor een andere….wel weer een zelfde fiets maar dan met 7 versnellingen want dat is het enige wat ik mis aan mijn oranje stalen ros ….iets meer versnellingen

 8. Ik heb nu een jaar een tweedehands en ik heb niets dan kapotte spaken en inmiddels ruzie met de verkoper….wat me is beloofd is niet waargemaakt!!!

  1. De spaken in het achterwiel gaan kapot als je de fiets niet van slot haalt voordat je m van de standaard afrolt. De spaak slaat dan met een klap tegen het slot en breekt later.
   M’n vrouw heeft er ook een en inderdaad, een 7 versnellingsnaaf zou veel beter zijn!
   Gert

 9. 21 kg zware pakezel ???
  ================

  Vlgs de officiéle BATAVUS site weegt deze fiets ” 25 kg ” …………
  ( verschil van 4kg is veel )

  en 3 Versn. is id zeer schraaltjes ……..

 10. Vind het wel een fijne fiets,stander is probleem als je hem gebruikt als krantenfiets,kunststof delen slijten heel hard, kun je een paar keer verstellen maar als dat niet meer gaat moet je een heel nieuwe standard kopen,kunststof pootjes zijn niet los verkrijgbaar volgen de daeler.

 11. Ik heb sinds 1 week een tweedehandsje en ben er heel tevreden mee.
  Hij is helaas inderdaad wel verkocht met een gebroken spaak achter, dus wie weet herzie ik mijn mening nog wel.

  Maar hij fietst licht. En voor het vervoer van 2 honden (15kg bij elkaar) en wat boodschappen is hij zeer geschikt!.

 12. Ik heb hem nu 5 jaar de oranje uitvoering met grote mand voorop de drager heb er een nexus 3 versnelling naaf in zitten en bevalt mij uitstekend ik heb er ook 2 x white wall banden opgezet mooi breed en dik en dat loopt en stuurt goed ik gebruik hem uitsluitend om boot schappen te doen 5 km heen en 5 km terug zomers en s winters 1 keer in de week met zeer volle mand en 1 achter tas aan de drager verder nooit problemen gehad goede fiets

  1. Als ik jou was zou ik het opnieuw laten spaken. Het kan alleen maar zo zijn dat het af fabriek niet goed is gemonteerd en dat de dealer waar je hem van gekocht hebt er ook niet naar gekeken heeft.
   Als een achterwiel goed gespaakt is dan breken de spaken niet. Dat ligt dus niet aan het materiaal maar aan de manier waarop het gemonteerd is.

   Groetjes van mij,
   Charles Waagenaar

 13. ik heb er dit jaar 1 gerepareerd maar die komt staats weer terug dan is dit niet goed en dan is dit niet goed tenslote vind ik het waarde lose fietsen het fietst zeker niet lekker en krijg last van mijn knie ervan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *