De Sparta ION Style en de Sparta Bulk Bullet

Een beach cruiser met transportrek. Mooie feature is de stuuruitslagbegrenzer. Het model beach cruiser is natuurlijk altijd geslaagd. Met het brede stuur is het soms lastig in de fietsenstalling, maar dat is een bekend euvel bij transportfietsen.
Hier in de buurt staat een Bulk Bullet met mand. Een prachtig gezicht. Prijs is 599 euro. Wielmaat 26″.

Sparta Bulk Bullet

Sparta ION Style

Voor 2.499 euro koop je 29 kilo ION.
Een mooi, milieuvriendelijk alternatief voor een snorfiets. De actieradius is in stand ‘normaal’ 25 km, maar wil je ‘power’ kun je 15 km genieten van de ION Style. En daarna gewoon weer zelf trappen, zonder ‘meewind’!
Er zijn verspreid over Nederland diverse oplaadpunten voor de ION. Terraseigenaren opgelet..

Over het draagvermogen van de Sparta voordrager hoor je ons niet meer. Genoeg voor de dagelijkse boodschappen.

9 gedachten over “De Sparta ION Style en de Sparta Bulk Bullet”

 1. Mooi zo’n lowrider. Op de marktplaats site vinden we nu ook een chopper met mand. Zoek naar Cargo Cruiser.

  (Cargo Cruiser met 68 spaaks wielen, Steco voor en achterdrager en Electra Hotster whitewall banden met vlammotief)

 2. De actierarius van de ion is echt wel een heel stuk groter dan jullie hier beschrijven. Mijn ION Style gebruik ik dagelijks voor woon/werkverkeer in Den Haag. 12 km heen en 12 km terug, haaks op de kust. Na 24 km fietsen met circa 24 km/u gemiddeld (JAWEL !) is de accu in de normaal-stand nog bijna halfvol. Dus in stadsverkeer moet zo’n 40 km goed te doen zijn en dat is meer dan het gemiddelde woon/werkverkeer per fiets. Die ION Style, gewoon kopen ! Het is een waanzinnig fijn ding en je bent er echt sneller mee op je werk.

  1. Hallo,

   Ik las uw mailtje en ik heb er ook een aangeschaft maar ik heb een vraag.

   weet u of er ook een bagagedrager beschikbaar is voor deze fiets

   alvast bedankt

   mvgr Bob

 3. Awel! Tref ik hier 1 van de andere 49 Ion Style eigenaren? Eindelijk? 🙂
  Ik fiets er dagelijks 20 km mee heen en weer terug, voor het werk, door polder en door stad, naar ’t einde van Rotterdam. (Heb er WERKVERKEER op laten zetten 🙂 )
  Kan hem in de stalling niet opladen (Mevrouwtje, wat denk u nou wel niet? Ken toch ook al die auwtoos niet van peziene voorzien? (Gaaaap, amPtenaarT!)) maar dat is geen probleem, nog prik genoeg voor een rondje boodschappen, kinderen en de hond.

  Mijn man wil er ook een, nog ff doorsparen dus. En bovendien nodigen al die kloterige fietsenboeren in de buurt niet uit tot het aanbrengen van nieuwe klandizie. Maar da’s weer een ander spartaans verhaal…

 4. Ik woon in Frankrijk maar fiets nog steeds op Nederlandse fietsen.
  Mijn oude fiets (Gazelle) is aan vervanging toe en ik zit te denken aan de Bulk Bullet vanwege het uiterlijk.
  Het liefst zou ik een echte oude transportfiets hebben, maar opknappen ver weg uit Nederland gaat te veel problemen opleveren qua verzendkosten van onderdelen. Een nieuwe fiets zoeken dus…
  Probleem is natuurlijk dat ik de fiets niet “live” kan zien en proberen. Kan een gebruiker of kenner mij voor- en nadelen geven ten opzichte van andere nieuwe transportfietsen?
  Andere vraag: is het draagvermogen hetzelfde als van de Pickup of in ieder geval niet minder? Ik heb het artikel over de kratjes bier gelezen: http://www.transportfiets.net/2007/02/18/draagvermogen-van-de-sparta-pick-up/
  In ieder geval bij voorbaat dank voor de bijdragen!

 5. Super fiets! En inderdaad het aantal km’s dat je haalt is veel groter! 40 in sport stand moet kunnen makkelijk met tegenwind.

  Vraag me echt af hoeveel er van zijn nu. Zouden maar 50 van gemaakt worden….

  Kost wat maar dan heb je ook wat!

  Veer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *