bakfiets-en-meer.nl

We werden gewezen op een nieuwe site over transportfietsen, bakfiets-en-meer.nl. Het is een blog van de oprichter van WorkCycles, Henry “WorkCycles” Cutler.

Bij WorkCycles worden transportfietsen geproduceerd, modern, maar met ouderwetse standaarden. Een recente productie is de Kruisframe-GT-NR3-C Special, hieronder afgebeeld.

WorkCycles kruisframe

WorkCycles kruisframe II

Lage instap met de stijfheid van een kruisframe maakt een mooie transportfiets. Draagvermogen voorrek? We vragen het Henry.

“Dit voorrekje gebruiken we op veel fietsen. We hebben geen bepaald laadvermogen maar zeggen “25kg”. Vaak doen we en onze klanten meer maar dat lijkt ons een redelijk gewicht.

Als je veel op een voordrager wilt doen zal je onze nieuwe fiets wel handig vinden. Het fietst echt normaal en stabiel met ten minste 130kg op de voordrager. Ik heb heel lang met de geometrie gewerkt om het zo te krijgen. Onze industriĆ«le klanten luisteren niet naar laadvermogencijfers en gooien gewoon belachelijke gewichten en dingen op de dragers. We vonden het dus verstandig om een fiets te maken waar de fietser’s benen sneller beperkt zijn dan de fiets zelf.

Ik kan nog niet foto’s van de gehele fiets tonen, maar ik heb wel een afbeelding van de voordrager meegestuurd.”

Voordrager

Meer informatie op workcycles.nl.

Vroeger werd hier ook de Monark Long John verkocht. We spraken met Jelke van Dapperen, de nieuwe importeur van deze Deense tweewieler. Hierover later meer.

Andere transportfietsenblogs:
thecitybicycle.blogspot.com TheCityBicycle
bakfietscargo.blogspot.com The Bakfiets Cargobike

2 gedachten aan “bakfiets-en-meer.nl”

  1. Leuk! Meer van dit soort artikels over moderne transportfietsen!

    Misschien kun je eens kijken bij ’t Mannetje. Of bij De Fietsfabriek, Feetz.nl. Of Bakfiets.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.