De Bollybike is uitverkocht!

Transportfietsen verschijnen weer in het straatbeeld. Nostalgie verkoopt.

Wie kent niet de Lost Boys-fiets van Kronan? Een reclamebord met eromheen een Zweedse legerfiets. Niet degelijk, wel mooi. Nieuwer voorbeeld van een nostalgische reclamefiets is de Bollybike.

De Bollybike, een goedkope nostalgische transportfiets uit India

Deze fiets wordt gebouwd in India, kost 199 euro en heeft drie maanden garantie op het frame. Niet bedoeld voor lange afstanden. In India is de Bollybike een gangbaar model. Extra zijn het voorrek (draagvermogen 15 kg) en reclamebord.
Kronan blies de transportfiets nieuw leven in, verdween van het toneel en liet het succes over aan andere nostalgische fietsmodellen.

Soms tegen wil en dank.

Twee jaar geleden lieten de De Nieuwe Jongens Krentenbrood, een conceptontwikkelingsbureau uit Leiden, een paar fietsen overkomen uit India. Speciaal gemaakt met een reclamebord erin.
De reacties waren dusdanig positief, dat het bureau een hele container met deze fietsen liet verschepen. Dat er markt is voor reclamefietsen bleek toen een paar bedrijven grote aantallen van deze showfietsen bestelden. Begonnen als grap werd de Bollybike een bekende speler in de markt van de reclamefiets.

Er gingen duizend Bollybikes over de toonbank. Reden voor de Nieuwe Jongens te stoppen, om weer ‘gewoon’ een conceptontwikkelingsbureau te zijn.

De Bollybike is uitverkocht, maar de transportfiets als reclameobject is ontdekt.

Wordt vervolgd…