Sparta Pick Up

Sparta Pick Up - Zwart

Transportfietsen zijn in. Het retro-model van Sparta duikt overal op. Deze transportfiets is voor á 529 te koop in ‘de betere fietsenwinkel’, in de trendy kleuren polar white, olijfgroen, oranje en zwart. Verschil met het ouderwetse model: dit exemplaar weegt 21 kilo. En de gemiddelde oldtimer-fiets is niet te tillen. Probeer hier maar eens een paar kratjes bier mee te vervoeren..

Update 2008:
Het malle dunne voordragertje is bij het 2008-model (Pick up 3 vRN) dikker uitgevoerd dan het oude model. Nog steeds niet te vergelijken met de transportkwaliteiten van de ouderwetse transportfiets, of toch tijd voor een nieuwe test?

132 gedachten aan “Sparta Pick Up”

  1. ik heb een pick up

   ben zeer tevreden

   achterop zelf een dubbelzit gefabriceerd
   waar mijn 2 kinderen (5 en 3) zo af en toe opzitten met de voeten in de fiets tassen
   voorop een flinke mand die regelmatig vol boodschappen zit. Een krat bier kan ook prima mee….of 3 dozen met 6 flessen wijn…of vier dozen…of vijf dozen….

   na drie jaar nog steeds geen roest…snachts staat ie wel in de schuur…maar regen krijgt ie genoeg….

   wat wel tegen valt gebroken spaken…altijd het achterwiel….ik denk nu zo’n 10 in drie jaar tijd…maak het altijd zelf…misschien net niet goed genoeg

   wat kindervervoer betreft……we hebben ook een bakfiets van bakfiets.nl
   gewoon zo eentje met maar twee wielen….fietst helemaal super…..en snel…..en comfortabel en veilig enzovoorts…naar mijns inziens de beste koop voor het vervoer van kinderen

   1. Beste Rob,

    Al dat gewicht kan zo’n wiel niet aan.
    De velg is te slap dus verliezen de spaken spanning.Door oneven spanning gaan de lossere spaken veel bewegen en breken bij de de kop.Laat een handgemaakt wiel bouwen met een Aluminium hoge velg en spaken over 4 gevlochten.Geen roestvrijstalen spaken gebruiken maar verzinkt.En let er ook op dat jouw eigen gewicht niet teveel op het achterwiel rust.Een beetje voorovergebogen bovenlichaam is beter dan compleet rechtop zittend.Zadel dus op goede hoogte(dit word bepaald vanuit zitpositie en niet van de meest voorkomende fout dat bijde voeten op de grond moeten zijn) en stuur lager dan zadel.Net zoals overgrootvader dat deed.

    1. Beste Renzo
     Ik ben het met je eens dat opnieuw spaken over 4 en gevlochten de beste oplossing is, maar dat verzinkte spaken beter zijn als RVS is ondertussen achterhaald. Het is belangrijker dat je spaken gebruikt van een gerenomeerde fabrikant zoals Sapim of DT Swiss
     Erwin

     1. Wie weet welke spaak Gazelle bij de Transportfietsen 28 inch gebruikte !
      Iedereen zal zeggen spaak 12 !
      Maar van de Gazelles die ik tegen gekomen ben hadden ze 4 van de 5 keer spaak 13 nu ook de Gazelle waar ik nog mee bezig ben en gezien de staat van de hele fiets met in de gedachte de eerdere exemplaren zou het mischien best zo kunnen zijn dat het een standaard maat was spaak 13 ? .

     2. Dat is een goede vraag, Marcel
      Mijn Gazelle (1964) heeft wel spaak 12, maar als ik in de vooroorlogse groothandels catalogussen kijk staat daar bij de transportnaven dat ze spaak 13 zijn. Ook bij de scan van wat transportnaven die ik hier recentelijk heb geplaatst staat ook spaak 13. Ik denk dat ik daar eens wat meer op ga letten.
      Waren die spaken verzinkt of zwart/roestig ? Spaken waren in ieder geval voor de oorlog altijd zwart en mijn naoorlogse Gazelle heeft ook zwarte spaken. Als je spaken verzinkt zijn, zijn de wielen waarschijnlijk een keer overgespaakt.
      Erwin

     3. Hmm, een foutje gemaakt.
      Mijn (ongerestaureerde) Gazelle uit ’64 heeft verzinkte spaken, geen zwarte. Maar dat verandert eigenlijk weinig aan het feit dat vooroorlogse spaken altijd zwart waren (een enkelijke keer bij duurdere fietsen waren ze vernikkelt).
      Erwin

    2. Beste Renzo,

     De stelling dat dikke spaken slapper zijn dan dunne, verzinkte spaken even sterk zijn dan RVS, zijn beide niet waar. Verzinkte spaken hebben meer veerkracht dan het stijve RVS en dikke spaken zijn wel sterker dan dunne: waar het om gaat – en dat is jaren veronachtzaamd in de wielerbranche – is de bocht in de spaak die vaak veel te lang is waardoor daar een breekpunt ontstaat. Een spaak moet strak langs de flens lopen om de krachten goed op te vangen. Een naspanbeurt wordt met de trend om de fiets op internet te kopen overgeslagen en die is noodzakelijk om na het “zetten” van de spaken, wat ontstaat door het inrijden, deze weer op de (gelijkmatig verdeelde) spanning te brengen. Natuurlijk zijn spaken van een goed merk beter dan die van pbs (PisBakStaal), geniet over 4 de voorkeur indien de flenzen dit tenminste toelaten.

   2. Een dubbele achterdrager (met 2 kinderen) in combinatie met 28 inch wielen leidt altijd tot kapotte spaken. De belasting van gewicht in combinatie met bochten / slingeren is te zwaar voor zo’n wiel.

    Gelukkig worden kinderen vanzelf wer ouder en kunnen uiteindelijk zelf fietsen.

    Veel succes.

    Bart

    1. Hoi ik ben dus ook aan het denken om een pick-up te kopen met 7 versnellingen en dan een dubbele kinderzit achterop te doen voor mijn 2 kids. Maar dat is dus niet aan te raden? Verder wilde ik vragen of iemand weet of je dan met zo’n pick-up fiets met 7 versnellingen toch een beetje redelijk 11 km kunt fietsen (zonder kids dan he). Ik fiets het nu op mijn moederfiets maar de jongste past bijna niet meer in het stoeltje voor en ben dus opzoek naar een vervanger om hun op te halen na mijn werk bij de buitenschoolseopvang. Hun hebben dus geen fiets daar en er is ook geen stalling voor een fietskar of iets (en leeg mee fietsen is ook niet fijn voor 11km)
     Groetjes Leonie

     1. beste leonie

      ik heb ook een Sparta pick-up maar ik kan je aan raden dat je je kinds niet achter op moet zetten want daar is het wiel te slap voor maar ik kan je wel aan raden dat je 7 versnellingen neemt ik had er namelijk maar 3 en ik trapte me het leplazeren dus hebben we er een ander tand wiel opgezet. maar voor de rest is het een prima fiets

      joris

 1. We zullen de test met de twee kratten bier eens doen. Een goed idee.

  Fotoreportage van de ouderwetse transportfiets vs. de Sparta Pick Up met kratten bier volgt binnenkort!

 2. een topfiets. heb hem net een week in gebruik, moeiteloos 25 km p/u fietsen tegen de wind in , zonder versnellingen!
  Het lijkt wel een beetje op rijden in een deux chevaux als je gewend bent te rijden in een grote auto: ambachtelijk fietsen, voorzichtig sturen met een volle bak voorop de drager. even wennen in het begin.
  een aanrader!

 3. de sparta pick-up ziet er mooi uit, maar laat hem niet buiten staan. nu al roest. gelukkig woon ik dicht bij de supermarkt want ik moet er niet aan denken met deze fiets een kist bier te transporteren.

  ..als ik snel wilde fietsen, had ik een andere fiets gekocht 🙂

 4. … Ja, inderdaad al heel erg snel roest, bagagerek is erg slecht gelakt bijvoorbeeld. En andere slecht werkende losse onderdelen. Koplamp, zadel, dynamo en achterlicht inmiddels allemaal al bij mij vervangen binnen een jaar. Wel onder garantie weliswaar maar het contact met de afdeling Consumentenservice van Sparta verliep uiterst moeizaam en ook nog een ruzie gekregen met de fietsenwinkel waar de fiets vandaan kwam. Zonde de fiets ziet er zo leuk uit. En het was nog wel een verjaarscadeautje. (De nieuwe modellen hebben een ander bagagerek-voor met een geïntegreerd kabelslot.)

 5. In reactie op het gewicht dat de voordrager aankan:

  Natuurlijk geeft de fabrikant een veel lager gewicht aan, aangezien zij garantie moeten geven als het misgaat. Ik kan je melden dat ik (90 kilo) ook makkelijk een ritje op de voordrager maak (terug van het stappen ;-). Ik ken weinig liefjes die zoveel wegen… maar hij kan het hebben geloof me!

 6. Op de site van sparta staat dat de pick up in 6 trendy kleuren te verkrijgen is, maar ik zie alleen maar zwart en oranje. Welke andere kleuren zijn er nog. Mijn dochter wil graag een lime groene.

 7. Inmiddels is de 2008-versie uit:

  SPARTA Pick up 3 vRN
  prijs: €599
  framehoogte: Heren 57, 62 cm / Dames 53, 57 cm
  kleuren: Black, Olivegreen, Ockerbrown, Basaltgrey
  frame: Aluminium
  voorvork: Vaste voorvork
  uitvoering: SRAM 3 versnellingen
  remsysteem: Terugtramrem
  stuurpen: Vaste stuurpen
  zadelpen: Vaste zadelpen
  verlichting: Batterijverlichting v+a
  velgen: Aluminium gelakt
  spaken: Roestvast staal
  verder: Voordrager, Tweebeenstandaard, Stuurblokkering

 8. MOOIE fiets. heb hem vandaag besteld. 2008 model ( aluminium )….de enige echte klacht ( roest ) is daarmee verholpen.

  zonder versnellingen … met bagagedrager. nu lang wachten.

  groet, roel

 9. Ik heb m. Met versnellingen! Even wennen zonder handremmen, maar de fiets rijdt heerlijk.

  Een oude fiets met de huidige techniek!!!

  En die bel moet ik echt aan iedereen laten horen. DING DONG

 10. Ik ben echt zoooo jaloers….
  Ben nl. maar 1.50 en daar hoort een frame-maatje max. 49 bij….
  En dat maakt de keuze al een stuk beperkter.
  Ben helemaal verliefd op die (retro) transportbikes, maar ja, vaak zijn deze alleen standaard verkrijgbaar in maat 53, 54.
  Als iemand een maatje 49 transportfiets ergens gespot heeft, hou ik me dan ook aanbevolen!!!

 11. Heb net ook een Pick Up in Basaltgrey met 3 versnellingen besteld, heerlijke stadsfiets, gelukkig met forse korting omdat een familielid bij Sparta werkt.

  Michel

 12. Ik fiets nou ongeveer een jaar op een zwarte Pick Up met drie versnellingen. Echt een fijne fiets. Heb’m wel een beerje aangepast. Ander zadel, krat voorop, andere standaard.

  Sinds een paar weken is m’n versnelling en rem van slag. Heb ook al een afspraak met de rijwielzaak. Verder nog nooit wat mee gehad.

  In de Zomervakantie ga ik waarschijnlijk tot aanschaf over van een transporter van ’t Mannetje in Haarlem. Zien er geweldig uit. En word op de authentieke manier in elkaar gezet. In vind de Sparta dan toch weer iets te retro. Alu-frame, veel lichte en kunstof onderdelen, etc… Zoek toch meer een tank op twee wielen.

  Mijn droomfiets is echter een Juncker transporter. Vorig jaar werd er een in topconditie op Marktplaats aangeboden. Had ik die toen maar gehaald… Iemand nog tips waar deze gebleven is…?

  Jeroen

 13. Fiets is al verkocht heb nu wel een Long John er op staan.

  Juncker is nu op de Heelweg klein dorp hier in de beurt. Mensen waren ook gelijk verkocht. En zagen wel de waarde er van. Veel mensen dachten dat ze hem zo op konden halen tegen een kleine vergoeding. Het hoeft ook geen winst gevend project te zijn maar is toch leuk als je je eigen inverstering er weer uit kunt halen voor nieuw project.
  Groeten Davy

 14. Hallo mensen,
  Heeft iemand al iets gevonden op het rammelen van de kabel
  in het bagagerek??
  Ik word er gek van en fiets eerst maar zonder.Een verdikking
  van de kabel vooaan dmv eeft niet geholpen.

  Verder een lekkere fiets.Pick up in Ockergeel.3 versn.

  Groet Marko.

  1. hallo marko

   er zit een foutje in je fiets, normaal zit er in de dikke buis een soort tuinslang achtige slang waar je kabel in gaat en dus niet meer trilt.
   bij jouw zit dit er dus niet in . dit kan je gewoon halen bij de fietsenmaker.

   m.v.g. Frank

  2. Als je de kabel erin steekt en het oog er nog uit steekt de kabel een slag draaien. Dan komt ie gedraaid in de buis klem te zitten. Rammelt niet meer. Nog een tip: de bovenkant voordrager beplakken met tape die aan een kant plakt en aan de bovenkant geruwd is ( eruit ziet als schuurpapier). Kun je in een hobbyzaak kopen. Geen spanriem nodig en geen doos of krat valt er nog af in de bocht.

 15. Ik ben me wat aan het orienteren op een nieuwe fiets (ben vorige week geschept door een taxi) en ben eigenlijk toch best wel voor de sparta pickup gevallen. Nu lees ik dat er sprake was van het nogal snel roesten van de fiets. Ik woon in Amsterdam dus mijn fiets staat ’s nachts buiten.

  Ik las dat het model inmiddels vervaardigd is van aluminium. Zijn er al mensen die hier ervaring mee hebben? Is het roesten nu minder, ook bij de niet-aluminium onderdelen?

  Groet,
  Cor

 16. Sta op het punt een zwarte dames pick up te kopen. Via internet scheelt, 100 euro. Is het verstandig om op deze manier een fiets aan te schaffen?
  Ik ben 175, is 57 hoogte de juiste voor mij? Ik lees dat deze fiets in aluminium uitvoering verkrijgbaar is, maar kom deze fiets nergens tegen en hoe duur is deze en….istie niet oogverblindend?
  Groetjes, Thea

 17. Ik heb ook gemerkt dat het geintegreerde slot in het bagagerek rammelt als je over de keien fietst. Bij de fietsenmaker kreeg ik de tip: Haal het dopje van de andere kant van het rek even af en stop daar ongeveer een 15 cm lang stukje tuinslang in. Dan de dop er weer op en als het goed is komt het ijzeren uiteinde van het slot dan in de slang en ben je van het geluid af.
  Groetjes Jacky

 18. Hallo,

  Ik heb vandaag een sparta pick up gekocht, de nieuwe met 2 vers. en alu frame. Nu wil ik er graag een houten kistje op waar kan ik zoiets vinden?

 19. Hallo,

  Ik heb een 2009 model (7 versn.) besteld, helaas ben ik al vanaf december 2008 op aan het wachten. (e.t.a. week 7!! bijna dus) Weet iemand de afmeting van het vloeroppvl. van de voordrager? Ik wil nl. zelf een (ouderwetse) houten krat maken

  1. Helaas ken ik deze maatvoering niet, maar weet wel dat het kistje groter kan zijn dan het oppervlak van het draagrek van de Pick Up.
   In de fietsenstalling buiten staat vast wel een voorbeeld om even op te meten?

   R.

 20. Nou ik heb hem ook gekocht hoor het 2009 model met 7 versnellingen. & wat heb ik daar nou aan dacht ik maar het is heerlijk fietsen. zo race ik alle andere fietsers voorbij vooral de brug op en af.

  Nu 2 weken in bezit en zeker geen spijt fietste een beetje zwaar in het begin maar harde banden lossen veel op merkte ik.

  Veel plezier ermee tot nu toe.

  bij muiderpoort station gekocht wees snel want soms mot je maanden wachten op die fietsen.

 21. Via internet-bikes.com (of internetbikes, is ook van bonusbikes.nl) kocht ik vorig jaar in de zomer een Gazellefiets. Al na een paar weken werkte de naafdynamo niet meer. Volgens internet-bikes zou dit niet onder de garantie vallen omdat je misschien er mee gevallen bent of dat er iemand tegenaan gereden is. Daar sta je dan met je zogenaamd koopje ! Geen garantie dus goedkoop is duurkoop. Bij de plaatselijke dealer betaal je iets meer maar heb je wel SERVICE. Iets wat vele internetwinkeltjes niet kennen als ze de centen binnen hebben. Betaal ook nooit vooraf. Er zijn veel oplichters en bedriegers zo actief op het web.

 22. Rij er nu zo’n 8 maanden op, en heb nog nooit zo’n fijne fiets gehad.

  En veel reacties van mensen die het een mooie fiets vinden.

  Wel wat problemen met de versnelling gehad, en een paar spaken achter gebroken, maar dat is allemaal super opgelost door de fietsenmaker. Ik moet trouwens zeggen dat ik eerder een fiets via internet gekocht heb voorm ijn vrouw, en daar waren een aantal dingen niet goed aan, dat werd keurig opgelost door bike-online. Fietsnet kwam aan huis repareren, zonder kosten. Super geregeld.

 23. Hey hey,

  Ik heb de pick up aangeschaft en vraag me af of er een kinderstoeltje is die ik op de voordrager kan monteren?

  Gr,
  Rivanny

 24. @Blaffy;

  Dat heb ik ook gedaan. Zij zeggen dat het wettelijk verplicht is om kinderen onder de 3 jaar aan het stuur te vervoeren. Als ik een voorstoeltje koop zal ik de beugels van de voordrager, die bevestigd zijn aan het stuur, moeten verbuigen omdat het anders niet past. Je snapt wel dat ik daar geen zin in heb. Wellicht dat iemand hier met hetzelfde probleem heeft geworsteld en een oplossing hiervoor heeft gevonden.

  1. Hai Rivanny,

   Ik heb bij een fietsenmaker in Utrecht aan de Nachtegaalstraat 4 verlengstukjes gekocht. Hiermee plaats je het rek naar voren en is er voldoende ruimte voor de beentjes van je kindje. Je kunt dan een gewoon een kinderzitje plaatsen. Succes ermee!

   1. Gisteren een Pick-up gekocht, en vanmorgen het bobike stoeltje(voor) van mijn vriendin overgezet. Hij past, maar wel heb ik de voeten bakjes moeten laten vervallen omdat ik anders idd verlengbeugeltjes had nodig gehad. Mijn kleine is nu 1j 8mnd en zal dus wel binnenkort naar het achterzitje verhuizen. wat wel een goede tip is a;s je de bevestiging steun van het voorzitje nog niet helemaal vast zet (ter info de bevestigings moeren richting zadel) dan kan je het windscherm door de 2e opening van de voordrager doen als je de bevestiging dan omhoog schuift en het windscherm met een ty-rip vast zet dan kunnen ze hem onmogelijk van je fiets afpikken als je je fiets ergens neerzet.

    Nog een 2e kleine tip laat de kleine niet meteen zien hoe de bel werkt 😉 hier in Haarlem weet nu iedreen dat zijn papa een nieuwe fiets heeft ^^

    gr
    Jon

  2. hallo

   ik zelf heb een zoon van 6 en een zoontje van 1,5
   die van 6 fietst natuurlijk zelf mee en die kleine zit achterop
   wettelijk verplicht heb ik nog nooit van gehoord
   gaat om de kilo s en grote van het kind
   hij is al dikke 13 kilo dus kan echt niet meer aan het stuur hangen
   (heb een mama fiets)
   dus hij zit veilig goed achterop
   zo fiets je zelf ook wat veiligiger
   dus als je kind achterop past dan gewoon lekker achterop doen (en de kilo s goed zitten )
   maar ben mn mama fiets beu
   grrot onhandig ding
   en nu wil ik zo een super fiets ,maar ben echt aan het speuren
   heb namenlijk een erg mooie paarse met bloemen gezien van het merk cortina of zoiets
   alleen wil ik wel ff weten of dat wat is natuurlijk 😀

   groetjes chantal

 25. Hallo
  Ik heb vandaag een zwarte bestelt, is pas over 10 weken leverbaar.
  Dit is balen.
  Hoe groot kan de rieten mand zijn, voor op de voordrager?
  Kan mij iemand de maten door geven.
  Dan kan ik de mand vast bestellen, of bij de Ikea gaan halen.
  Als ik hem bij Ikea haal, hoe bevestig ik hem dan op het rek?
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen

  1. Ik heb mijn mand vastgemaakt met tie-wraps, goed strak vastmaken aan het rek en door de mand steken. Vervolgens kort afknippen en hij zit vast. Ik heb 5 tie-wraps gebruikt (gewoon in iedere doe-het-zelf-zaak te krijgen). Succes ermee.

 26. OP mijn fiets heeft de vorige eigenaar twee plankjes onder het rek met ‘bouten’ omhoog door het riet gemaakt die aan de binnen kant met bijna platte vliegwieltjes bevestigd waren.

 27. Heb vandaag de zwarte Pick Up RN3 2009 gekocht, gewoon op voorraad!! Topfiets zeg wat gaaf om hier op te toeren.
  Incl zwart kratje, zonder achterdrager.
  Vraag me alleen 1 dingetje af, op de sticker staat sparta anno 2007, hoe weet ik of ik echt de 2009 versie heb?
  Staat wel op de bon en heb wel de dikke voordrager. Wat is sowieso het verschil tussen de modellen 2207, 2008 en 2009?

  groetjes dennis

  1. Hoi Dennis,

   Dat heb ik ook op mijn stuur staan, vroeg me ook al af of het dan wel een nieuwe was.
   Misscchien is het het jaar waarop die opnieuw gemaakt werd?
   Want ik heb m als nieuwe gekocht en met de dikke voordrager.
   Behalve de voordrager weet ik ook geen verschil.

   Groetjes,

 28. Hi Dennis,

  waar heb jij hem op voorraad kunnen kopen ?

  Ik zoek voor mijn vrouw de Sparta Pick Up RN7 2009, 57 cm maar deze is nergens verkrijgbaar. Enkel wekenlange wachttijden.

  Grtz

  1. Hoi Marco,

   Mocht je de fiets nog zoeken: ik heb net de Sparta Pick-up gekocht in creme/rood (damesmodel, 57 cm met 7 versnellingen) bij Mario Costa bij het Muiderpoortstation in Amsterdam. Hij heeft nog meerdere Pick-ups (2009) op voorraad (37 damesmodellen, volgens internet).

   Succes!
   EVeline

 29. Hoi,

  Ik heb mijn ogen ook op deze fiets laten vallen. Ik heb bij mijn woning in Amsterdam echter geen enkele mogelijkheid om hem binnen of overdekt neer te zetten.

  Mijn vraag: Roest deze fiets nu nog steeds zoveel of is het echt een stuk minder? En is de fiets bestand tegen flink wat regen, kou en wind.
  Cor stelde deze vraag al eerder maar volgens mij is er nog geen antwoord op gekomen.

  Groet,
  Gertjan

  1. ik zou zeggen, neem een kijkje in de fietsenrekken.
   daar staan er genoeg, in weer en wind.

   onderhoud is daarbij erg belangrijk; zet de fiets regelmatig in het vet en zorg dat er geen modder aan blijft hangen.
   vooral in de winterperiode (pekel) is dit belangrijk!

   1. Bij de 2009 modellen is er alleen maar het stuur, wat een beetje aanroest.
    Insmeren met vaseline en dan is dat beschermd.
    Verder geen roest gevonden.
    Rijdt er nu meer dan 2 maanden op.
    Trouwens, Izibike in Arnhem heeft ze gewoon op voorraad en in elke kleur.

 30. Hoi,
  Ik wil graag 2 jongens van 15 kilo op deze fiets vervoeren.
  Achterop een bobike zitje en voorop een kinderzadel met voetsteunen.
  Mijn vraag is of iemand mij kan vertellen of de beentjes niet bekneld raken als je de bocht om gaat.
  Groet Judith.

  1. Heb je ondertussen het achterzitje kunnen bevestigen? Is dat gelukt zonder universeel achterklem beugel? Ik heb het gevoel dat mijn kind nooit in het zitje past door de stand van het zadel.

 31. is er iemand hier die weet hoe de ketting kast open gemaakt moet worden. ik heb een zwarte pick up 2009 met achter drager (dat maakt hem af naar mijn idee)

 32. Een tip voor mensen die last hebben van lange wachttijden: op de site van sparta.nl kun je zoeken naar winkels die ze op voorraad hebben. Model, kleur hoogte etc. Succes!

 33. Ik heb een zwarte Sparta pick up met 3 versnellingen nieuwste model(2009), toch staat er 2007 op het frame. Klopt dit wel.
  Ook ratelt de fiets in de tweede en derde versnelling, als ik stop met trappen is het geluid weg.
  De fietsenmaker zegt dat dit normaal is en dat hij er niets aan kan doen.
  Als hij te veel smeert gaat volgens hem deversnelling minder goed werken.
  Heeft iemand misschien een tip hoe dit op te lossen is.
  Voor de rest is het een top fiets, ik heb er een zwarte rieten mand op gezet ziet er prima uit.Toen
  Kinderzitje is voorop prima te instaleren mede door de tip die op deze site staat.

  1. heeft hij bij mij ook. als ik stop met trappen tikt hij iets anders. ook maakt hij voor bij de trap as soms iets geluid en voel ik een lichte tik. misschien gewoon nog inlopen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.