Phillips 4 1/2″ carrier pedalen

Het duurde even, maar ik heb weer een setje transport pedalen kunnen aanschaffen. Dit zijn de zogenaamde carrier pedalen van het Engelse Phillips (niet te verwarren met ons eigen Philips met één “l”). Phillips pedalen zijn te herkennen aan de gleuf aan de achterkant van de as.  Deze pedalen zijn nauwelijks gebruikt.

En geïnstalleerd. Dit is het verschil:

11 gedachten over “Phillips 4 1/2″ carrier pedalen”

 1. In ieder geval het type dat ik er graag op wilde hebben 🙂 Het kostte een paar centen, maar ik vind een beetje fatsoenlijk platform om de aandrijving op over te dragen toch wel heel fijn. En het staat nog veel mooier ook.

  1. beter duur als niet te koop , ik heb zelf ook ooit 2 n.o.s setjes ervan gehad nog met het gele doosje erom / daar moest ik jaren terug ook al 50 en 75 euro voor geven …

   1. [ze zijn ook veel degelijker uitgevoerd als die eerder afgebeelde union pedalen met die losse stofdoppen , die dopjes raken allicht kwijt .]

 2. Prachtige pedalen die ooit standaard door Gazelle werden gemonteerd op transportfietsen. Het is jammer dat er vroeger niet genoeg onderhoud werd gepleegd aan dergelijke onderdelen want anders zouden er nog heel veel over zijn gebleven.
  Zelfs met de vele kilometers die jij maakt zijn deze pedalen mits er goed onderhoud wordt gepleegd ‘voor het leven’.
  Een dingetje van aandacht is het raken van de grond als je door de bocht gaat. Door de lengte loop je wat dat betreft meer risico.
  Doordat vroege transportfietsen doortrappers waren was dat een reden om het frame van een transportfiets zo te bouwen dat het brackethuis iets hoger boven de grond zat. Je kan met een doortrapper de pedalen niet stil houden in de bocht. Een favoriete parkeerplaats was dan ook ‘de stoeprand’ omdat jongens dan makkelijker op hun fiets kwamen.
  Met de pedalen van UNION is overigens niets mis. Ook daarvoor geldt onderhoud en afstelling als van levensbelang.
  Ik ben overigens nog nooit een afdekdop kwijt geraakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *